På grund av sjukdom är vår telefonsupport ej tillgänglig från 15.30 idag. Du är alltid välkommen att skicka ett mail till oss på helpdesk@kameo.se

Spara och investera pengar till barnen

ben-white-4K2lIP0zc_k-unsplash

Är du sugen på att börja spara och investera till barnen genom Kameo -  men inte riktigt vet hur du ska gå till väga? Att spara till barnen genom Kameo är enkelt och smidigt. Vi hjälper dig att komma igång!

  • Dela:

Av Linda Borgudd, Marknadskoordinator Kameo Sverige  I  Publicerat 2019-08-20


Varför ska man spara till barnen?
Det finns många anledningar till att börja spara till sina barn eller barnbarn. Det är exempelvis ett bra sätt att bidra till ett körkort, lägenhetsköp, utlandsstudier eller något helt annat. I vilket fall är det helt säkert något som kommer att uppskattas när barnen ger sig ut i vuxenlivet. 


Tips att ta med sig innan man börjar spara.

  • Välj bort vanliga sparkonton där pengarna knappt växer. Utnyttja istället “ränta på ränta”- principen för att få ditt kapital att växa. 
  • Sprid risken med flera värdepapper - Kameo är ett perfekt komplement till en sparportfölj bestående av både aktier och fonder. Investerar du i flera värdepapper har du en starkare portfölj vid en turbulent marknad. 
  • Spara månadsvis - Sparar man löpande varje månad får man en jämnare utveckling i portföljen, eftersom man sprider ut sina inköp över flera tillfällen och därigenom får ett genomsnittspris som ger en jämnare portföljutveckling.
  • Placera pengarna i flera lån hos Kameo för att minska riskerna - om du sprider risken tillräckligt kan du uppnå en bra avkastning trots att ett företag i din portfölj får betalningssvårigheter. 

Hur öppnar jag ett konto till barnen? 
Hos Kameo kan du välja att öppna ett konto i ditt eget namn eller i ditt barns namn. Är ditt barn under 18 år behöver du fylla i en föräldrarfullmakt och skicka till oss. Kontot överlåts sedan till barnet när hen fyllt 18. Precis som när du öppnar ett konto åt dig själv, är det gratis att öppna ett konto till ditt barn. 

 
Svårare än så är det inte! Ladda ner föräldrarfullmakten här, eller öppna ett konto i ditt eget namn här


Hur mycket pengar kan det bli? 
Det är alltid spännande att räkna på hur mycket pengarna kan växa! Tabellen nedan visar hur ett sparande på 500-1000 kr i månaden genom Kameo kan komma att se ut efter 18 år. 


Per månad  Vid 18 år (med 9,8% avkastning)*
500 kr  295 911 kr 
700 kr  414 276 kr 
1000 kr  591 823 kr 

*I genomsnitt har alla lån på Kameos plattform hittills en årsränta på 9,8%. Var dock uppmärksam på att historisk avkastning inte är någon garanti för framtida avkastning. Läs mer om risker här. Notera även att vi inte tagit hänsyn till eventuella skatteeffekter och valuta-kursförändringar. 


Tveka inte på att kontakta oss om du har några frågor eller om du vill ha hjälp med att öppna ett konto! Du når oss via telefon (010-483 58 80) eller mail (helpdesk@kameo.se).