Vår telefonväxel är stängd från kl15 den 22a december tills kl09 den 2a januari. Vid frågor är ni välkommen att kontakta oss på helpdesk@kameo.se. Önskar er en God Jul och Gott Nytt År!

Vår telefonsupport är stängd under dagen idag på grund av begränsad bemanning, men öppnar återigen imorgon. För frågor är du välkommen att kontakta helpdesk@kameo.se.

Investeringsplattform för fastigheter

Investeringsplattform_kameo

Investera genom vår plattform

Skandinaviens ledande investeringsplattform för fastighetslån. Vi möjliggör finansiering till fastighetsmarknaden i Skandinavien.
 

  • Säkerställda fastighetslån
  • Minsta investeringsbelopp 500 kr
  • Månatliga ränteinkomster

Plattform för investerare och fastighetsbolag

Det finns flera olika modeller för investeringsplattformar i Sverige. Kameo fokuserar på fastighetsprojekt där du som investerare kan placera pengar i fastighetslån via Kameos plattform. När de totala investeringarna i ett lån når den summa som ett företag har ansökt om, betalas investerarnas kapital ut till det ansökande företaget.
 
Låntagaren betalar sedan månatliga räntor till investerarna och amorteringar betalas antingen månadsvis, kvartalsvis eller på slutdagen.


Lån genom investerare

Vår plattform möjliggör för fastighetsutvecklare och företag att erhålla finansiering direkt från investerare, istället för att vända sig till banken. På detta sätt kan privatpersoner och företag låna ut pengar till exempelvis fastighetsutvecklare och få ränta varje månad, samtidigt som företag och fastighetsutvecklare får finansiering.
 
Kameo erbjuder finansiering till SME-marknaden, och kan ses som ett alternativ eller komplement till traditionella finansieringskällor och investeringsalternativ. Investeringar via plattformen är en effektiv finansieringskälla för fastighetsutvecklare och företag, samt ett perfekt tillgångsklass för investerare som vill diversifiera sin investeringsportfölj med säkerställda fastighetslån.


Betalningsflöde via plattformen

När de totala investeringarna i ett lån har nått upp till den summa som ett företag har ansökt om, betalas investerarnas kapital ut till företaget. Låntagaren betalar sedan räntor varje månad till investerarna och amorteringar betalas antingen månadsvis, kvartalsvis eller på slutdagen.
 
Alla betalningar hanteras av Kameo och går via ett klientmedelskonto hos DNB Bank ASA, svensk filial. Detta för att det ska vara helt säkert att sätta in pengar på ett Kameo-konto. 
 
Först när en investerare väljer att investera i ett projekt på Kameos plattform, blir kapitalet utsatt för en viss risk. Kameo har tillstånd genom Kameo Investment Platform AB att erbjuda betaltjänster och gräsrotsfinansieringstjänster. Kameo sköter alla processer och penningtransaktioner mellan låntagare och investerare, inklusive ränteutbetalningar.

Vår process

1. Låneansökan

Fastighetsutvecklare eller företagare i behov av finansiering fyller i en låneansökan via vårt kontaktformulär, och blir kontaktad med mer information inom kort.

2. Kreditanalys

Kameos analytiker granskar projektet och presenterar ett preliminärt erbjudande med ränta och villkor.

3. Auktion 

När ett företag har slutfört låneansökan, publiceras lånet på plattformen och öppnas för investering. Fastighetslånet blir ett investeringsobjekt, och när den efterfrågade summan har investerats i lånet, ingås ett låneavtal mellan företaget och investerarna.

4. Återbetalning

Företagen betalar ränta varje månad och investerarna får därmed månadsvis avkastning. Kameo hanterar alla betalningar.