Vår telefonväxel är stängd från kl15 den 22a december tills kl09 den 2a januari. Vid frågor är ni välkommen att kontakta oss på helpdesk@kameo.se. Önskar er en God Jul och Gott Nytt År!

Vår telefonsupport är stängd under dagen idag på grund av begränsad bemanning, men öppnar återigen imorgon. För frågor är du välkommen att kontakta helpdesk@kameo.se.

Låna ut pengar till företag

Investera genom Kameo

Låna ut pengar till företag med en attraktiv årsränta och en löptid på i genomsnitt 12 månader – ett attraktivt komplement till aktiemarknaden.

 • Dela:

Fler fastighetsbolag söker alternativ finansiering 

Kameo startades med visionen om att förbättra och modernisera den fyrkantiga finans- och bankbranschen. De traditionella bankernas enhetliga modell påverkar små och medelstora företag negativt, speciellt i det nuvarande ekonomiska klimatet. Därför vänder sig allt fler inom SME-sektorn till Kameo för finansiering.
 
Kameos affärsmodell går ut på att koppla samman företag som är i behov av finansiering, med investerare intresserade av att låna ut pengar till företag. Sedan juni förra året har antalet investerare på Kameos plattform ökat tvåsiffrigt, och uppgår nu till över 40 000 privatpersoner och företag. De investerar direkt i fastighetslån som har genomgått en noggrann kreditbedömning. Under andra kvartalet 2023 har snitträntan legat på 10,15 procent och löptiden på investeringarna har varit i snitt 12 månader.
 
Vill du låna ut pengar till företag och deras fastighetsprojekt? Öppna ett kostnadsfritt konto och se vilka investeringsmöjligheter finns tillgängliga just nu.
 

Låna ut pengar med ränta – till säkerställda fastighetslån

Att låna ut pengar med ränta som utbetalas månadsvis har blivit ett populärt investeringsalternativ. Lånen på Kameos plattform har genomgått en detaljerad granskning av ett team med expertis inom både fastigheter och krediter, och alla lån är även säkrade med fastighetspant. Den noggranna processen reflekteras tydligt i Kameos resultat. Sedan starten har Kameo inte haft några kreditförluster i Sverige.
 
Sedan Kameo drog i gång 2016 har verksamheten vuxit rejält. Fram till dags dato har investerare lånat ut pengar till företag till ett värde på drygt 4,4 miljarder kronor. Bara under andra kvartalet i år har Kameo finansierat lån för 273 miljoner kronor. 
– Vi är ödmjuka kring att det under denna period främst varit en uppåtgående marknad, men med lån som i snitt varar 12 månader sitter vi inte med en stor bok som lånades upp för flera år sedan, säger Sebastian Harung, grundare av Kameo.

Investera i fastighetsprojekt via Kameo – öppna ett investeringskonto

 

Varför låna ut pengar genom Kameo?

 • Årlig snittavkastning på 10 procent*.
 • Månatliga ränteutbetalningar
 • Ett tillgångsslag med låg volatilitet
 • Låna ut pengar till företag av eget val
   

Kom igång snabbt och enkelt!

 1. Registrering 

  Du registrerar dig enkelt och säkert genom att fylla i lite uppgifter om dig själv och signera med BankID. Nu är du redo att börja investera i fastighetslån!

 2. Välj fastighetslån att investera i 

  Hitta lån som matchar din riskprofil och önskad ränta. Välj själv hur mycket du vill investera i olika projekt – du får möjlighet att handplocka de lån som du vill låna ut pengar med ränta till, och skapa en investeringsportfölj med olika kreditbetyg och årsräntor för att diversifiera din portfölj.

 3. Avkastning 
  De företag du har lånat ut pengar till, betalar ränta på kapitalet månadsvis. Du får därför möjlighet att utnyttja ränta på ränta-effekten genom att återinvestera din ränta i andra lån. Lånet amorteras sedan när löptiden är slut.