Vår telefonsupport är dessvärre inte tillgänglig idag. Vid frågor kontakta vår helpdesk via mail på helpdesk@kameo.se

Låna ut pengar till företag

Investera genom Kameo

-Ett nytt lönsammare sparalternativ genom Crowdlending, där du kan låna ut pengar till företag och tjäna en passiv inkomst på räntan.

 • Dela:

Med önskan om ett förbättrat finansiellt system.

Kameo startades med idén att förbättra och modernisera det föråldrade banksystemet och ge våra investerare möjligheten att tjäna på att låna ut pengar. Vi är precis i början på vår resa men någonstans ska man börja. För närvarande har vi endast några få utvalda projekt att investera i på marknadsplatsen men inom kort är ambitionen att presentera flertalet spännande investeringsmöjligheter. Men vi behöver din hjälp att nå dit. Öppna ett investeringskonto kostnadsfritt och ta en titt på investeringsmöjligheterna och börja sedan låna ut pengar till företag och deras fastighetsprojekt.  

Join the movement. Nu förändrar vi det finansiella systemet i grunden.

Låna ut pengar med ränta och spara till god avkastning 

Många har i dag sitt sparkapital på ett bankkonto. Det betyder i praktiken att man lånar ut sina pengar till banken utan att få något i gengäld; räntan på de flesta bankkonton är i dag runt nollprocent. Banken i sin tur lånar ut pengar till företag och tar betalt. Crowdlending innebär att du själv kan låna ut pengar med ränta till en god.

4 av 5 jobb har under de senaste 20 åren skapats av småföretagare. Ändå har de svårt att få finansiering till investeringar, vilket innebär att man går minste om tillväxtmöjligheter. Det är inte bra för ekonomin. Vill Du spara till god avkastning samtidigt som du investerar i ekonomin och bidrar till jobbskapande? Då är Crowdlending något för dig. 

Varför låna ut pengar genom Kameo?

 • Bättre avkastning på ditt sparkapital (ränta: 5-15 procent)
 • Bidra till tillväxt och jobbskapande
 • Du kan aktivt välja dina investeringsobjekt
 • Att investera är kostnadsfritt 

Välj företag att låna ut pengar till

Det tar inte många minuter att komma igång.

 1. Registrering 
  Du registrerar dig enkelt och säkert genom att skicka in en kopia på passet tillsammans med en räkning. När du skapat ett eget konto hos Kameo kan du överföra pengar från ditt egna bankkonto. Pengarna placeras på ett konto hos DNB bank. Det minsta beloppet att överföra är 500 kr då det även är minimibeloppet att investera. 
 2. Välj företag att låna ut till
  Räntan bestäms efter det kreditbetyg företagen tilldelas, alla de företag som publicerats på marknadsplatsen har genomgått en kreditutvärdering. De olika kreditbetygen innebär olika risknivåer, ett sämre kreditbetyg indikerar en högre risk. Se i tabellen nedan även hur ränta justeras efter den säkerhet som tecknas. Handplocka de företag som du vill låna ut pengar med ränta till och skapa en investeringsportfölj med företag från olika branscher och kreditbetyg för att diversifiera.
  Kreditbetyg/säkerhet 100-51% 50-26% 25-0%
  A 5-7% 5-7% 5-7%
  B 5-7% 5-7% 8-10%
  C 8-10% 8-10% 11-13%
  D 11-13% 11-13% 13-15%
  E 13-15% 0 0
 3. Avkastning 
  De företag du har lånat ut pengar till, betalar ränta på kapitalet kvartalsvis eller månadsvis. Somliga lån är amorteringsfria men om de inte är det kommer amorteringen också ske i samband med räntebetalningen. Räntan varierar inom spannet 5-15 procent och avgörs av kreditbetyget.