Vår telefonväxel är stängd från kl15 den 22a december tills kl09 den 2a januari. Vid frågor är ni välkommen att kontakta oss på helpdesk@kameo.se. Önskar er en God Jul och Gott Nytt År!

Vår telefonsupport är stängd under dagen idag på grund av begränsad bemanning, men öppnar återigen imorgon. För frågor är du välkommen att kontakta helpdesk@kameo.se.

Vad betyder LTV?

1

Begreppet LTV (Loan to Value) är vanligt förekommande på Kameos plattform. Här förklarar Sebastian hur vi på Kameo använder begreppet och hur du som investerare ska tolka det.

  • Dela:

LTV - Loan to Value

LTV är en förkortning av begreppet Loan to Value som ofta dyker upp i investeringsvärlden. LTV, även kallat belåningsgrad, är en beteckning av lånets storlek i förhållande till värdet på ett projekt. Ett projekts belåningsgrad säger även lite om hur hög eller låg risk projektet har och om hur stor sannolikheten att få tillbaka pengar vid en eventuell konkurs är. Till exempel kan ett projekt ha ett lån på 7,5 miljoner med ett fastighetsvärde på 10 miljoner. I detta fall är LTV, belåningsgraden, på 75%. 
 
I videon berättar Sebastian mer om hur vi på Kameo använder begreppet LTV samt hur du som investerare kan tolka och nyttja LTV när du investerar pengar i lån hos oss.