Vår telefonväxel är stängd från kl15 den 22a december tills kl09 den 2a januari. Vid frågor är ni välkommen att kontakta oss på helpdesk@kameo.se. Önskar er en God Jul och Gott Nytt År!

Vår telefonsupport är stängd under dagen idag på grund av begränsad bemanning, men öppnar återigen imorgon. För frågor är du välkommen att kontakta helpdesk@kameo.se.

Vad betyder tranche?

Kameo förklarar tranche

Vad betyder begreppet tranche? Vad är skillnaden mellan första och sista tranchen i ett lån, och hur kan du använda trancher till att sprida din investeringsrisk? 

  • Dela:

 
Vad betyder begreppet "tranche"? 

En tranche är en del av ett större lån, som innebär att det totala lånebeloppet fördelas ut över lånets löptid och utbetalas efter bolagets behov. Vi delar också upp lånen i trancher för att du som investerare enklare ska kunna sprida din risk i olika faser av projektet.
 
När du sprider dina investeringar bör du tänka på att inte bara sprida mellan olika låntagare, utan du bör också tänka på att sprida dina investeringar mellan olika trancher. På så sätt kan du själv välja om du vill investera i en tidig fas av projektet med en högre risk, eller investera i en senare fas med en potentiellt lägre risk. Detta hjälper dig att balansera riskerna och den potentiella avkastningen i din investeringsportfölj. Låter det klurigt? I videon ger Sebastian bra exempel på hur och varför lånen delas upp i olika trancher!