Bästa investerare! Den 1 juni kommer Kameos hemsida att vara otillgänglig under en kort tid på grund av planerat underhåll. Hemsidan kommer att vara nere från kl. 10.00 och förväntas vara åter i drift ca. 2 timmar senare. Vi ber om ursäkt för eventuella olägenheter detta kan medföra och tackar er för ert tålamod och förståelse.

Kameo har uppdaterat de allmänna villkoren för långivare. Du hittar allmänna villkor genom att klicka på "Användarvillkor" i footern.

Hållbart kafferosteri i Köpenhamn söker rörelsekapital Avslutad

7 % årsränta| Riskbetyg B

Företaget önskar låna totalt DKK 192.500 av Kameos långivare för att finansiera köp av ett större parti kvalitetskaffe där det redan finns förhandsavtal om vidareförsäljning av en stor del av varorna (ca. 70%). Företaget finansierar själva halva ordern med eget kapital, men de har behov av ytterligare finansiering då det handlar om en större order än de tidigare har lagt.

Företaget har stort fokus på hållbarhet och importerar gröna (råa) kaffebönor från hela världen via spårbara supply chains som säkrar att lokala bönder får ett rimligt pris för deras produkter. Kaffebönorna är ekologiskt certificerede.

Kaffebönorna säljs vidare gröna eller rostade på företagets rosteri. Utöver grossistförsäljning, som utgör den primära delen av verksamheten, säljer företaget kaffeprodukter och tillbehör till privatpersoner via en egen webbutik och ett mindre kafferosteri och café vid Reffen – Copenhagen Street Food. Utöver detta erbjuder företaget baristakurser och andra tjänster till företag som önskar att ge sina medarbetare extra gott kaffe.

Lånet säkras med bolagspant (inkl. varulager).

Projektets styrkor

  • 7 % årsränta
  • Bolagspant (1.prioritet)
  • Löpande amortering
  • Företaget lägger 50% av köpordern
  • Förhandsavtal om vidareförsäljning av produkter
  • Kraftig tillväxt hos företaget (till dags dato)