5 saker att tänka på när du ansöker om fastighetslån genom Kameo

5 saker att tänka på när du ansöker om fastighetslån

Är du igång med ett nytt projekt och vill ansöka om fastighetslån genom Kameo? Vår ansökningsprocess är väldigt snabb och smidig, men för att underlätta processen ytterligare ger vi dig 5 tips på vad du bör tänka på i samband med att du ansöker om lån genom Kameo. 

  • Dela:

Med hjälp av tusentals investerare kan du finansiera ditt fastighetsprojekt genom Kameo. Kameo erbjuder flera olika finansieringslösningar, har flexibla villkor och agerar som en helhetspartner från start till mål. För att underlätta ansökningsprocessen är det ett par saker du bör tänka på när du ansöker om finansiering via Kameos plattform. Våra analytiker har listat de fem viktigaste sakerna!


1. Uppfyller ditt företag våra grundläggande kriterier?

För att få finansiering via Kameos plattform måste både projektet och bolaget uppfylla några grundläggande kriterier. 
  

Bolagsform – för att ansöka om lån måste du ha ett aktiebolag och ha registrerat minst ett bokslut.

Lånestorlek – vi finansierar fastighetsprojekt från 2-100 miljoner kronor. Vi anpassar belopp, utbetalning och återbetalning för just ert behov.  

Säkerheter –  Vi accepterar 1:a och 2:a prioritet. Du kan lämna pant i fastighet och aktier, samt ge personlig- eller bolagsborgen.


2. Vilken typ av finansiering är du ute efter?

Vår finansieringsmodell skapar ett stort handlingsutrymme, och lån via Kameo kan därför anpassas efter företagets situation och önskemål. Vi på Kameo vill därför veta vilka tankar ni har gällande finansieringsstruktur, när ni är i behov av finansieringen, önskat lånebelopp och vilken typ av lån ni vill ansöka om. 


3. Har du tillräckligt med dokumentation?

Vi kommer även att behöva en beskrivning av projektet ditt bolag ska utföra, med tillhörande nyckelinformation som budget, värdering, tidsplan, uppdaterade bokslut, mm. 


4. Har ditt fastighetsbolag referensprojekt att visa?

Vi vill gärna titta på tidigare projekt ni har utfört. Därför är det bra om ni förbereder bilder på gamla projekt. Bilderna fungerar som underlag för kreditvärderingen, men används också för att ge våra investerare en visuell bild om ditt företag när de ska investera.


 5. Synlighet och marknadsföring

När ditt bolag får finansiering via Kameo lägger vi ut fastighetsprojektet på vår plattform där över 25.000 investerare i Sverige, Danmark och Norge får tillgång till projektet – ditt bolag och självaste projektet får alltså stor exponering mot potentiella långivare. Vi kontaktar dig under lånets löptid för att få uppdateringar om projektet, så att alla investerare får följa med på projektresan, från start till att lånet återbetalas. 


Läs också: "därför lånar fastighetsutvecklare pengar genom Kameo"


Läs mer om vad för finansiering vi erbjuder här, eller kontakta vår säljchef Jonas Bergman för att ansöka om lån, på credit@kameo.se