Byggboom i fjällen – rekordmånga ansökningar för fastighetslån i fjällområden

Byggboom i fjällen

Pandemin har skapat byggboom i fjällen. Allt fler bygger semesterboenden, inte minst i Åre och Härjedalen. Enligt Svensk Mäklarstatistik har priser på fritidshus i både Åre och Härjedalen gått upp med 15-20% på bara ett år – och vi tror trenden är här för att stanna. 

  • Dela:

Av: Kameo 


Rekordmånga låneansökningar till projekt i Härjedalen

     – Kameo har fått in rekordmånga låneansökningar till fastigheter i Härjedalen på senaste tiden, säger Jonas Bergman, Säljchef på Kameo. Framförallt från fastighetsutvecklare som vill bygga i Tänndalen, Funäsdalen och Lofsdalen.

     – En stor anledning till detta är förstås att intresset för att semestra innanför landsgränsen har ökat markant bland svenskar. Dels för att man inte har kunnat resa, men också för att allt fler har fått upp ögonen för att utforska det land de själva bor i, fortsätter Jonas.


Kamigos har tidigare finansierat fastigheter i Åre och Sälen
Det har även varit populärt att utveckla fastigheter i Åre och Sälen. Under 2020 har tusentals Kamigos lånat ut pengar till fastighetsprojekt i båda skidorterna – lån som har gett en förväntad årsränta på 9% till de som investerat. I Sälen upprättas just nu 27 bostadsrätter och i Åre förvärvades en hyresfastighet, för att göras om till en bostadsrättsförening med finansiering via Kameo.


Bostadsrätter i Sälen - Kameo

Här byggs det 27 bostadsrätter i Martebäcken, Sälen – finansierat av Kameo


Bostadsrättsförening Åre - Kameo

Hyresfastighet i Åre görs om till bostadsrättsföring – med hjälp av finansiering från tusentals Kamigos


400 fastighetslån i hela Skandinavien
Kameo har idag finansierat närmre 400 fastighetslån i hela Skandinavien. Hos Kameo kan du ansöka om byggnadskreditiv upp till 100 miljoner kronor. Med låga krav på antal förhandssålda objekt, en belåningsgrad upp till 85% av kostnaden och 75% av värdet, är Kameo den perfekta finansieringskällan för dig som vill komma igång med ditt fastighetsprojekt. Våra duktiga kreditanalytiker hjälper dig dessutom från projektets start till mål och lägger upp villkor och avtal tillsammans med dig.


Kameo finansierar ditt fastighetsprojekt! Läs mer om vad vi erbjuder här, eller hör av dig till vår försäljningschef Jonas Bergman, på credit@kameo.se.


Läs också: "Med hjälp av tusentals Kamigos ökade lönsamheten"