Fastighetsbolaget Vivioo finansierar två projekt via Kameo

Vivioo låntagare

Fastighetsbolaget Vivioo har nyligen delfinansierat ett fastighetsprojekt genom Kameo och är nu igång med ytterligare ett projekt, som Kameos investerare ska finansiera. Totalt finansieras 24 bostadsrätter på Värmdö, som redan innan byggstart har sålt merparten av alla bostäder. 

  • Dela:

Berätta om ert bolag, Vivioo?
– Vi är ett fastighetsbolag som fokuserar på att bygga fastigheter i Stockholmsområdet. Totalt är vi tre personer i bolaget, varav två har en bakgrund som fastighetsmäklare, men valt att gå vidare med att bygga egna projekt. Jag tror det är en fördel att flera av oss kommer från mäklarbranschen, det har gjort att vi har bra koll på målgrupp och prisklass – vi vet vad som säljer och kan på så vis alltid bygga rätt produkter.


Vad för projekt är ni igång med just nu? 
– Just nu är vi igång med ett fastighetsprojekt, BRF Parkvägen, på Värmdö och startar ytterligare en byggnation nu i september. Det pågående projektet har delfinansierats av Kameo och det kommande projektet, BRF Sund, kommer att finansieras helt av Kameo. Båda projekten ligger på Värmdö, är BRF:er och byggs i parhus-form med tillhörande attefallshus. Totalt upprättas 24 bostadsrätter.

Parkvägen, värmdö

BRF Parkvägen, Värmdö

vivio-uppdatering

Uppdatering av projektet, 2020-11-05


Varför ska Kameos investerare investera i era projekt? 
– En stor fördel med projekten vi bygger är att de ligger i en närförort till Stockholm, där efterfrågan på bostäder är stor. Det är ett unikt läge, både lantligt men nära till allt — det var det vi föll för när vi köpte marken. Vi skiljer oss också en del i projektets utformning. Våra projekt är arkitektritade, vilket gör de till en attraktiv produkt, även på en marknad som är lite osäker.

Brf sund, Värmdö

BRF Sund, Värmdö


Hur kom ni i kontakt med Kameo och varför valde ni att söka via finansiering genom oss?
– Av en ren slump faktiskt. Vi hade köpt en tomt på Värmdö och var egentligen långt gångna i förhandlingen med en annan finansiär, när jag såg er på sociala medier. Det var en post på Instagram, där det stod att ni sysslade med byggkreditiv, så jag gav det en chans och kontaktade er. Det som särskilde er från andra var framförallt att ni hade lägre krav på förhandssålt. Just då var vi i ett väldigt tidigt skede, och ni kändes som ett bättre alternativt.

– Vi jättenöjda med Kameo. Vi har en fantastiskt dialog med Jonas, som är väldigt engagerad och alltid hittar lösningar som passar oss alla. Ni är inte billigast på marknaden, men er förmåga att bygga relationer och ert engagemang gjorde att vi valde att använda oss av er igen i vårt andra projekt.


Har ni påverkats något av Covid-19?
– Nej, det har inte skett några större förändringar. Projektet “Parkvägen” var nästan slutsålt när vi startade. Vi hade sålt 10 av 12 lägenheter, och blev därför inte alls påverkade. Det senare projektet, på Kalvsvik, sköt vi upp till september istället. Även i det projektet har vi sett ett stort intresse. Nu efter sommaren har intresset dessutom sett ännu bättre ut.

Edit: Intervjun skedde under sommaren och bolaget har nu publicerat en tranche av lånet till BRF Sund. 6 av 12 lägenheter är sålda, innan byggstart. Fler Trancher kommer inom kort, så håll utkik! 

Vivioo Kameo

Söker du eller någon du känner finansiering till ditt nästa fastighetsprojekt? Ta kontakt med våra analytiker på credit@kameo.se