På grund av sjukdom är vår telefonsupport ej tillgänglig från 15.30 idag. Du är alltid välkommen att skicka ett mail till oss på helpdesk@kameo.se

Hur sparar du... Jonas?

jonas-fastighetsutveckling

Spargranskningen fortsätter! Denna gång granskar vi Jonas Bergman, vår egen kreditanalytiker, som tycker att fastigheter är både kul och bra att investera i. Jonas berättar om sina bästa och sämsta investeringar, ger kloka tips och visar oss en av sina bästa fastighetsinvesteringar.

  • Dela:

Av Kameo | Publicerat 08-juli 2020


Jonas! är du en duktig investerare?

Jag skulle vilja vara en mer aktiv sparare än vad jag är. Mina största investeringar har varit i mitt egen boende, när jag köpt en tomt och byggt ett hus. Jag tror och hoppas att det är en bra investering både kort- och långsiktigt


Hur kom det sig att du började investera?

Jag började spara på börsen ganska sent, enligt mig själv. När jag insåg att jag borde varit mer aktiv, började jag spara i indexfonder. Det är ju såklart aldrig för sent och jag tycker alla borde börja spara, oavsett ålder.


Hur väljer du ut dina investeringar?

Eftersom jag har en lång bakgrund inom fastighetsutveckling och är intresserad av fastigheter, väljer jag näst intill uteslutande fastighetsrelaterade investeringar. Det är i det segmentet jag har mest kunskap och känner mig mest komfortabel. De bästa investeringarna görs oftast med kunskap i ryggen och det gäller därför att vara påläst och veta vad man investerar i.


Jonas - fastighetsinvestering

På bilder ser du ett av Jonas fastighetsinvesteringar. Ett hus han själv upprättat och idag bor i,
tillsammans med sin familj.


Vilken är din bästa affär?

De bästa investeringarna jag gjort är när jag jobbat med kompetenta människor. Till exempel, att jag arbetat med väldigt duktiga byggare i de fastighetsprojekt jag själv upprättat. De har hjälpt mig att göra bra investeringar. 


Vad är den sämsta affär du gjort?

De sämsta affärerna är absolut alla de kortsiktiga, ”lätta pengar”- investeringarna jag gjort. Det lönar sig nästan aldrig att tänka kortsiktigt. 


Dina klokaste spartips?

De tips jag tycker alla borde ha med sig är:

  •  Spara långsiktigt
  •  Sprid dina risker
  •  Äg ditt eget boende.