På grund av sjukdom är vår telefonsupport ej tillgänglig från 15.30 idag. Du är alltid välkommen att skicka ett mail till oss på helpdesk@kameo.se

Kameo har tagit in 66 miljoner – Ilija Batljan går in som storägare

Ilija Batljan | Kameo

Kameo har genom en riktad nyemission tagit in 66 miljoner kronor – Ilija Batljan Invest går in som storägare. Tillsammans med Ilija och ABG Sundal Collier, är vår ambition att bli Skandinaviens största investeringsplattform för fastigheter. 

  • Dela:

Av Kameo


Vi kan nu med stolthet och glädje berätta att vi genom en riktad nyemission fyllt på kassan med över 66 miljoner kronor, och att den största delen tecknas av Ilija Batljans investmentbolag. Ilija Batljan Invest AB står för cirka 40 miljoner och blir en av bolagets största ägare med två platser i styrelsen. Tillsammans med Ilija och ABG Sundal Collier, är ambitionen att bli den ledande investeringsplattformen för fastigheter i Skandinavien. 


Ilija Batljan går in som storägare i  Kameo

På bilden: Sebastian Harung, Kameo, Jonas Ström, ABG Sundal Collier, och Ilija Batljan.


Demokratiserar investeringsvärlden
Kameo hade ett mycket framgångsrikt 2020. Under året lånade bolaget ut närmare 600 miljoner kronor till skandinaviska fastighetsutvecklare, och i slutet av året passerades en milstolpe då vi sammanlagt lånat ut en miljard kronor. Den genomsnittliga avkastningen för en investerare låg på cirka 9% och inga kreditförluster konstaterades i Sverige, som står för ungefär 90% av volymen.

– Under 2021 är ambitionen att Kameo ska låna ut minst en miljard till och det målet ser vi ut att nå, säger Kameos grundare Sebastian Harung. Det är viktigt för oss att fortsätta arbetet med att demokratisera och öppna upp fastighetsmarknaden för alla som vill investera och spara, och samtidigt förse fastighetsutvecklare med finansiering. Alla ska ha möjlighet att investera i attraktiva fastighetsprojekt, vilket tidigare bara var tillgängligt för några få, stora investerare. De som har sina pengar på ett bankkonto får idag ingen ränta alls, vilket är riktig uselt.
  
– Jag är övertygad om att de investeringar vi gjort för att bygga vår egen tekniska plattform, solida kreditprocesser och inte minst ett mycket starkt team, gör att vi kommer att lyckas skapa Skandinaviens ledande investeringsplattform. Med emissionen på plats har vi det som behövs for att växla upp och nå break-even, säger Sebastian Harung.


”Unik kombination”
Investmentbanken ABG Sundal Collier är strategisk ägare i Kameo sedan två år tillbaka. Jonas Ström, VD på ABG Sundal Collier, är glad över att ha Ilija Batljan som ny delägare:

– Ilija är en framgångsrik och innovativ investerare och företagsledare. Han är skicklig på att hitta nya lösningar i en traditionell bransch. Vi är glada över att han, precis som vi, ser hur mycket Kameo har att tillföra både fastighetsbranschen och småspararna, och vi ser fram emot att tillsammans fortsätta Kameos resa, säger Jonas Ström.

Jonas Ström säger vidare:
– Genom vårt nätverk kommer vi att kunna ge Kameos småsparare en unik möjlighet att investera i attraktiva fastighetsprojekt tillsammans med institutionella investerare.
Kameos grundare Sebastian Harung menar att kombinationen av de två storägarna är perfekt för en fortsatt snabb expansion.
 
– Ilija är en av de skickligaste entreprenörerna i Norden, och vi är väldigt glada och stolta över att han har valt att investera i Kameo. Dessutom kommer både hans fru, Sanja Batljan, och dotter, Mia Batljan, gå in i styrelsen för Kameo. Med dem ombord får vi en väldigt stark kompetens från fastighetsbranschen och en mycket visionär ägare. Samtidigt har vi ABG Sundal Collier, som är ledande inom finansiering och investeringar. Tillsammans är det en helt unik ägarkombination. 
Öppna ett kostnadsfritt konto