Kameo och ABG Sundal Collier öppnar dörren till en mer innovativ finansmarknad

abgkameo3

ABG Sundal Collier är Kameos nya storägare. Sebastian Martens Harung, Kameos CEO och grundare, besvarar några frågor kring vad det innebär för Kameo att ha ABG som delägare. Han berättar även om hur samarbetet kommer att se ut framöver.

  • Dela:

Av Linda Borgudd, Marknadskoordinator Kameo Sverige  I  Publicerat 2019-08-01


Den nordiska investeringsbanken ABG Sundal Collier blev i våras Kameos största delägare. ABG har varit verksamma i över 30 år och har idag en ledande position bland etablerade rådgivare inom Corporate Finance på den nordiska marknaden. ABG berättar själva att investeringen i Kameo är i led med bolagets strategiska strävan att bredda sitt produktutbud och nämner även att banken nyligen förvärvat analysplattformen Introduce.


Vad innebär ABGs förvärv av Kameo? 
- Kameo är ett perfekt komplement till ABGs existerande produktutbud – vi är en modern och digitaliserad investeringsbank med fokus på mindre bolag i tillväxtfas, samtidigt som ABG är en traditionell investeringsbank som vänder sig till större låntagare och långivare. Tillsammans har vi möjligheten att öppna dörren för nya investeringsmöjligheter och en mer innovativ finansmarknad.


Hur ser samarbetet mellan ABG och Kameo ut? 
- Samarbetet med ABG bygger på att tillväxtbolag först finansierar sig via Kameos investerare, "crowden". När bolagen sedan är tillräckligt stora hjälper ABG till med fortsatt tillväxt i form av bland annat börsnotering och M&A (mergers and acquisitions). Vi samarbetar idag väldigt tätt med ABG och planerar att samarbeta ännu tätare framöver, bland annat genom analysplattformen Introduce.


Vad innebär ett samarbete med Introduce?
- Introduce är en analysplattform som erbjuder professionell analys av mindre noterade aktiebolag, där ABGs analytiker publicerar sina analyser för investerare vars intresse finns hos mindre aktiebolag.

Den crowd Introduce har, bestående av tusentals investerare, tror vi kommer finna intresse i att investera i Kameos fastighetslån. Samarbetet med analysplattformen kommer därför främst innebära publicering av Kameos lån på Introduce plattform, men också medverkan i diverse event.


Läs mer om Introduce här.

Läs mer om ABG här.