Kourosh trotsar krisen – bygger hyresrätter över hela Sverige

kourosh

Coronakrisen har minskat efterfrågan på en lång rad produkter och tjänster. Men ett område som fortfarande är extremt efterfrågat är hyresrätter. – Hyresrätter kommer alltid behövas, med eller utan Corona, säger Kourosh Farhang som just nu bygger 34 hyresrätter i Enköping.

  • Dela:

Av Kameo I  Publicerat 2020-05-05


Situationen som uppstått i och med Covid-19 har fått stora konsekvenser för Sveriges ekonomi och svenska företag. Men för många små- och medelstora fastighetsbolag är det fortfarande ”business as usual”. En som satsar hårt just nu är fastighetsentreprenören Kourosh Farhang, som genom sitt bolag Acasa Bostad bygger hyresrätter på flera håll i landet.


– Hur du än vrider och vänder på det är det stor efterfrågan på hyresrätter, och vi kan inte se att det behovet skulle minska. Hyresrätter behövs alltid, och bostadsfastigheter är en av få saker som inte påverkas av viruset. Oavsett hur ansträngd din ekonomi är så är fakturan till din hyresvärd den sista du struntar i att betala, säger Kourosh.


Nobbades av banken
Kourosh Farhang och Acasa Bostad bygger just nu 34 hyresrätter i Bredsand strax söder om Enköping, och fastigheten är redan såld till det börsnoterade fastighetsbolaget K2A som tar över fastigheten när den är färdigställd i oktober. Inom kort planerar Kourosh Farhang också att starta byggandet av hyresrätter i Gagnef, Ronneby, Kristinehamn och Karlskoga.

– Jag kan inte säga att vi har påverkats av Coronakrisen alls, säger Kourosh. Det här är en marknad som inte sover. Och bostäder behövs. Vi får in flera ansökningar i veckan från människor som vill bo i hyresrätterna i Enköping, utan att vi annonserat någonting. Vi har inte ens en skylt vid bygget.


En viktig komponent i att Kourosh kunnat bygga och även kommer kunna bygga framöver är att han fått snabb finansiering. Inför byggandet av hyresrätterna i Bredsand sökte han finansiering hos flera storbanker, men möttes då mer eller mindre av kalla handen. I stället har hela projektet finansierats genom låneplattformen Kameo, där investerare tillsammans kan låna ut pengar till företag.

– Vi hade ett par banker som ville titta vidare på projektet men det skulle dröja flera månader innan de ens kunde komma ut och kolla, och så länge kunde vi inte vänta. De traditionella bankerna har så otroligt många projekt att välja på och föredrar då storstadsregionerna där alla investeringar är kassaskåpssäkra. Kameo kunde garantera hela vårt lån och var dessutom redo att sätta igång direkt. Så utan Kameos finansieringsmöjlighet hade vi inte kunnat göra det här projektet så snabbt.


Stort intresse från investerare

Fredrik Källgren är vd på Kameo Sverige, och han är glad över att vara bidragande del till att det fortsätter byggas bostäder i Sverige.

– Även om Corona försvinner förr eller senare, så innebär inte det att bostadsbristen försvinner. Sverige behöver fler bostäder och byggandet får inte stanna av. Vi är glada och stolta över att få möjliggöra fortsatt byggande även när det är tuffare tider, säger han, och fortsätter:

– Vi märker också att många vill bidra till den här utvecklingen. I flera av våra senaste lån på plattformen har vi haft över 1 000 unika investerare. Det visar att vi alla kan ta oss igenom det här om vi jobbar mot samma mål. Tillsammans kan vi både ta oss genom krisen och minska bostadsbristen.

 

Är du intresserad av att investera i företags- och fastighetslån?

Öppna ett kostnadsfritt konto