Så får du ränta-på-ränta på ditt sparande

Investera smart

Som investerare hos Kameo får du månatliga ränteutbetalningar när du investerar i företags- och fastighetslån. Dessa ränteutbetalningar kan du återinvestera och få ytterligare avkastning på, det kallas även ränta-på-ränta-effekten.

  • Dela:

Av Linda Borgudd, Marknadskoordinator Kameo Sverige  I  Publicerat 2020-02-12


Något som har varit väldigt uppskattat hos Kameo är de månatliga ränteutbetalningarna. När du som långivare hos Kameo investerar i företags- eller fastighetslån väljer du själv vilka lån du vill investera i. Därefter får du månatliga ränteutbetalningar tills löptiden på respektive lån är slut. I samband med detta kommer även ditt investerade kapital att återbetalas. Man kan säga att du blir som din egen bank.


En  fördel med månatliga ränteutbetalningar är att du får möjlighet att återinvestera räntan i nya lån, vilket både ger ränta-på-ränta effekt och riskspridning. Vid varje ränteutbetalning får du ett mail om att räntan satts in på ditt Kameo-konto.


Mattias, en av Kameos investerare, som vi tidigare i höstas fick lov att intervjua, berättade om hur den månatliga ränteutbetalningen är som ett kvitto på att du faktiskt tjänar pengar på dina investeringar.

-  ”Det jag gillar skarpt med att investera genom Kameo är att det varje månad tickar in pengar på kontot. Begreppet pengamaskin, som många pratar om, anser jag därför blir tydligare med Kameo än på börsen.”

Vill du läsa hela intervjun med Mattias, hittar du den här


Vad innebär ränta-på-ränta effekten?
När du placerar dina pengar i projekt via Kameo får du avkastning i form av en månatlig ränta. Det innebär att du varje månad har mer pengar på kontot än vid föregående månad. Om du hela tiden återinvesterar din avkastning, kommer du inte bara få avkastning på det kapital du satte in från början utan även på den återinvesterade avkastningen. Detta kallas för ränta-på-ränta effekten och möjliggör att du kan få en liten summa pengar att växa till en stor summa med tiden.


Nedan illustreras ett exempel på hur dina pengar kan växa genom Kameo. I exemplet är ränta-på-ränta inräknat.
* 9,5% är den genomsnittliga årsräntan över alla lån på Kameos plattform hittills. Historisk avkastning är dock ingen garanti för framtida avkastning.

** Tänk på att investeringar via Kameo både kan öka och minska i värde och att det inte är säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet.


Öppna ett kostnadsfritt konto