Bästa investerare! Den 1 juni kommer Kameos hemsida att vara otillgänglig under en kort tid på grund av planerat underhåll. Hemsidan kommer att vara nere från kl. 10.00 och förväntas vara åter i drift ca. 2 timmar senare. Vi ber om ursäkt för eventuella olägenheter detta kan medföra och tackar er för ert tålamod och förståelse.

Kameo har uppdaterat de allmänna villkoren för långivare. Du hittar allmänna villkor genom att klicka på "Användarvillkor" i footern.

Så skapar du utrymme för sparande i din privatekonomi

Utrymme för sparande i din privatekonomi

Hitta motivationen, se över avtal och abonnemang regelbundet och titta på din vardag. Det är några av nycklarna till att öka sitt sparande. Här delar vi med oss av några enkla tips!

  • Dela:

Känner du att du skulle vilja komma igång med ditt sparande men tycker att pengarna försvinner för fort från kontot när räkningarna ska betalas? Svårt att få pengar över för sparande? Det finns mycket i din vardag du kan gör för att få utrymme att lägga undan pengar. Här ger vi dig fyra enkla tips. 


1. Hitta motivationen!

Först och främst behöver du hitta motivationen för att lyckas med ditt sparande. Är det ett långsiktigt sparande du satsar på eller har du något annat mål? En resa, någonting särskilt du vill köpa? Att ha en trygghet den dagen du behöver köpa en ny kyl eller vinterskorna går sönder, eller tandläkaren blev extra dyr kan också ge motivationen du behöver. Det som är bra med att fundera ut vad du sparar till är att du kan plocka fram det när du känner dig omotiverad. Att se målet tydligt framför sig underlättar också i de fall du känner att du behöver “offra” andra saker.


2. Se över din privatekonomi

Vad har du för olika avtal eller abonnemang som du kan se över? Elräkningen, kortkrediter, försäkringar eller telefonabonnemanget kan vara bra delar att se över en gång per år. Har du det avtal som är mest förmånligt för din situation? Här kan det finnas mycket att spara! En bra idé kan också vara att bestämma hur mycket du ska sätta av när lönen kommer in, istället för att spara det som blir över (oftast väldigt lite) när månaden snart är slut.


3. Skapa utrymme för sparande

Titta på din vardag och om det finns utgifter som du kan dra in på. Morgonlatte, uteluncher eller abonnemang på streamingtjänster är några sådana som går snabbt att spara in på. Här hjälper det om du kan se målet tydligt framför dig, eftersom det annars är lätt att ursäkta med att man behöver få unna sig i vardagen. Planera dina matinköp så att du slipper slänga gammal mat som aldrig lagades. Många bäckar små…


4. Spara i olika former och bygg en portfölj

Beroende på vad du sparar till kan du välja olika former av sparande. Se till att det är anpassat till ditt mål (hur snabbt behöver du kunna få tillgång till pengarna till exempel). För att minska risken över tid är det också bra att ha ett portföljtänk och inte lägga allt sparande i en och samma korg. 


Öppna Konto


Vi hoppas att du känner dig inspirerad att skapa mer utrymme i din privatekonomi för sparande. Är du intresserad av att spara i crowdfundade fastigheter kan du läsa mer här!