Vår telefonväxel är stängd från kl15 den 22a december tills kl09 den 2a januari. Vid frågor är ni välkommen att kontakta oss på helpdesk@kameo.se. Önskar er en God Jul och Gott Nytt År!

Vår telefonsupport är stängd under dagen idag på grund av begränsad bemanning, men öppnar återigen imorgon. För frågor är du välkommen att kontakta helpdesk@kameo.se.

Tips för passiv inkomst

Passiv inkomst – Kameo

Är du intresserad av att skapa en kontinuerlig inkomst vid sidan av ditt jobb, eller sluta jobba helt och leva på passiv inkomst? Läs våra tips för att komma igång och om olika passiva inkomstkällor.

  • Dela:

Vad är passiv inkomst?

Passiv inkomst är en utbetalning som sker löpande med minimalt investerad tid. Det kan handla om fonder, aktier eller som i vårt fall – fastighetsinvesteringar. Genom att bygga upp en portfolio med passiva inkomster kan man öka sin inkomst vid sidan av sitt jobb, eller ersätta jobbet helt och njuta av ledig tid. Det kan även handla om inkomster från ett tidigare utfört arbete eller skapad produkt, som exempelvis inspelade kurser, digitala tjänster eller försäljning av mediarättigheter.


Öppna ett kostnadsfritt konto här

Kameo som passiv inkomst

Som investerare hos Kameo kan du utifrån egen önskan bygga upp en mängd passiva inkomster utifrån vald ränta. Vi ger dig möjligheten att tjäna pengar på fastigheter med önskat belopp från 500 kr, med årsräntor mellan 7 % och 14 % cirka.*

Vi på Kameo utför analyser vid låneansökan som avgör årsräntan för varje projekt. Konceptet fungerar likt en bank, fast där lånad summa samlas från flera investerare som får utbetalningar löpande per månad. Utbetalningen baseras procentuellt efter den ränta på projektet du investerat i, och genererar på så sätt en större vinst med en större insättningssumma. 


Hur kommer man igång?

För att komma igång med en sådan inkomst krävs någon form av investering i viss form. Det kan handla om ekonomisk investering eller en investering av tid för att kunna ta fram en tjänst eller produkt som i sin tur kan generera utbetalningen. Det kan till en början kännas onödigt att investera mindre summor, men genom flera mindre insättningar kan du fortfarande generera en inkomst som ökar kontinuerligt. Genom att återinvestera din ränta kan även en mindre summa växa till sig och generera en passiv inkomst.


Olika passiva inkomstkällor


Tjäna pengar på fastigheter

Fastigheter är en frodande marknad som ständigt utvecklas och expanderar. Du som privatperson kan med hjälp av tjänster likt våra vara med och investera i utvalda fastighetsprojekt som generar intäkter utifrån räntor baserade på investeringsrisk. Genom att investera med hög avkastning hos oss kan du effektivt tjäna pengar på fastigheter. 


Tjäna pengar på fonder

Majoriteten av svenskar fondsparar redan idag, för att i framtiden kunna leva på den passiva inkomsten vi kallar pension. Med hjälp av en bra fondförvaltare kan du tjäna pengar på fonder som är väl utvalda med bra avkastning som så småningom kan fungera som en passiv inkomst om du gjort bra investeringar.  


Tjäna pengar på aktier

Medan fonder sköts av förvaltare med investeringar utspridda över flera olika värdepapper, sköter du själv dina investerade aktier. Det kan innebära högre risk, men om du vet vad du gör kan det också bidra till en stadig inkomst. Att sälja väl investerade aktier kan även ge dig kapitalet att investera i de mer lättskötta fastighetsinvesteringarna eller fonder för att få större avkastningar med ett större startkapital.


Tjäna pengar med löpande försäljning

Genom att skapa produkter och tjänster som enkelt kan säljas utan större underhåll eller ytterligare produktion som exempelvis mediabibliotek, e-böcker, inspelade onlinekurser eller mobilappar. Efter att ha lanserat en sådan produkt kommer passiva inkomster ramla in allt eftersom, med potential att få ut flera produkter för ökad vinst.


Bäst att börja tidigt

I de flesta fall är dina inkomster baserade på en exponentiell ökning, varav tidig investering är vad som enklast leder till ökad vinst. Genom att bygga upp en portfölj i tidigt skede ger du dig även finansiellt rum att utveckla dina produkter eller återinvestera dina vinster för en högre summa vid utdelning. Med metoder som ränta på ränta behöver du genomgå ett antal avkastningar för att dubbla ditt kapital, vilket du enbart kan göra med tid. Läs mer om detta på vår hemsida eller kontakta oss för ytterligare information.

*Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. Varje investering är förknippad med en risk och du kan förlora hela eller delar av det investerade kapitalet.