Vår telefonväxel är stängd från kl15 den 22a december tills kl09 den 2a januari. Vid frågor är ni välkommen att kontakta oss på helpdesk@kameo.se. Önskar er en God Jul och Gott Nytt År!

Vår telefonsupport är stängd under dagen idag på grund av begränsad bemanning, men öppnar återigen imorgon. För frågor är du välkommen att kontakta helpdesk@kameo.se.

Expertens tips: Så skulle jag investera 1 miljon

Sebastian: Investera 1 miljon

Sebastian Harung, VD och grundare av Kameo, delar med sig av sina kunskaper och ger dig en inblick i hur han personligen skulle investera en miljon. 

  • Dela:

När det kommer till att investera en miljon kronor, eller en annan större summa pengar, kan det vara utmanande att veta var man ska börja. Sebastian Harung, VD och grundare av Kameo, delar med sig av sina kunskaper och ger dig en inblick i hur han personligen skulle placera en miljon för att effektivt förvalta och få pengarna att växa.


Investeringsstrategi: en avslappnad strategi med indexfonder och stadigt cash flow

Att ha möjlighet att investera 1 miljon kronor är en möjlighet som öppnar många dörrar, men också en utmaning som kräver en genomtänkt strategi. Varje investerare har unika mål, tidshorisonter, och olika risktolerans vilket gör det avgörande att utforma en personlig investeringsstrategi. Sebastians strategi utgår ifrån det bekväma och effektiva.

–"Att vara lat kan faktiskt vara en klok investeringsstrategi, särskilt om du, liksom de flesta av oss, inte har oändligt med tid. Jag tror inte på att jaga den perfekta investeringen eller att ständigt försöka överträffa marknaden. Istället fokuserar jag på att bygga en portfölj som ger mig tid att göra annat i livet, medan pengarna arbetar för mig.” säger Sebastian.
 
Sebastians personliga strategi är att investera i mindre nyproducerade lägenheter, aktiefonder och Kameo-lån.
 
–”Då får jag en bra kombination av löpande cash flow (via Kameo-lån), generell värdeökning över tid (via aktiefonder), och ett lite mer spekulativt bet (genom nybyggnationer) som jag tror kommer att ge en solid avkastning om ett par år”


Riskaptit och tidshorisont

Riskaptit och tidshorisont är två avgörande faktorer som formar hur vi närmar oss investeringar. Dessa aspekter varierar mellan olika individer och påverkar beslut om när och hur man ska investera sitt kapital. Vissa föredrar att placera en stor summa pengar direkt för att ta tillvara på marknadens potential, medan andra väljer att sprida ut investeringarna över tid för att mildra riskerna.
 
"Eftersom jag inte planerar att gå i pension förrän om 30 år och har en lång sparhorisont, ligger min risktolerans någonstans mellan medium och hög."


Investera 1 miljon direkt eller sprida ut över tid? 

Ett viktigt övervägande är att pengar successivt förlorar sitt värde på grund av inflationen. Det betyder att pengar som ligger stilla på ett räntefritt konto faktiskt minskar i köpkraft över tiden. Därför är det viktigt att investera sina pengar, menar Sebastian, för att inte bara bevara utan även öka värdet på sina tillgångar.
 
– "Jag skulle använda 50% av kapitalet för att investera i en mindre lägenhet som blir färdigställd om ett par år, 25% skulle jag placera i aktiefonder, och de återstående 25% skulle jag investera i fastighetslån genom Kameo. Min strategi skulle vara att investera hela beloppet på en gång, eller åtminstone inom en kort tidsperiod."
 
– "Att investera större delen av kapitalet nu, tillsammans med att ha en lång tidshorisont, ger mig goda förutsättningar att dra nytta av ränta--räntaeffekten.


Diversifiering – minska din investeringsrisk

Diversifiering är grunden i en stabil investeringsstrategi. Den gamla visdomen om att inte lägga alla ägg i samma korg är fortfarande lika aktuell, även i dagens ekonomiska klimat. Genom att sprida sina investeringar över flera olika tillgångsslag, som aktier, fonder och fastighetslån, kan man minska riskerna i sin portfölj.
 
Investeringar i fastighetslån och fastighetsprojekt

För den som vill utöka sin investeringsportfölj bortom den traditionella aktie- och obligationsmarknaden erbjuds en rad spännande alternativa investeringar. Bland annat säkerställda fastighetslån och investeringar i fastighetsutveckling, vilka båda erbjuder en direkt koppling till fastighetssektorn. Efter några utmanande år ser Sebastian nu en ljus framtid för fastighetsbranschen i Skandinavien.

"Jag är mycket optimistisk inför fastighetsmarknadens framtid, särskilt när det gäller prisutvecklingen. Jag förutser att vi kan komma att se en prisökning på ungefär 20 procent under de kommande åren. Dock finns det utmaningar som inte ska förbises. En av de större utmaningarna är den otillräckliga produktionen av nya, energieffektiva bostäder. Detta kan göra det svårt för många att förverkliga drömmen om ett eget hem i framtiden."


Investera via Kameo

Investeringsplattformen Kameo erbjuder möjligheten att investera i fastighetslån utan avgifter, med en attraktiv förväntad årsränta på 8–15%. Räntan betalas ut månadsvis under lånets löptid som de senaste åren har haft en genomsnittlig längd på 12 månader.  

För att minska investeringsrisken utför Kameo en grundlig analys av varje lån före det blir tillgängligt, vilket har resulterat i bolagets imponerande track record. 

– "Fastighetslån hos Kameo utgör ett utmärkt komplement i min investeringsportfölj. De bidrar till diversifiering och ger mig en stabil passiv månadsinkomst, vilken jag självklart återinvesterar i nya lån."


Så kommer du igång – tre enkla steg!

  1. Öppna ett konto utan kostnad.
  2. Utforska investeringsmöjligheter tillgängliga på Kameos plattform.
  3. Gör en investering i ett eller flera utvalda projekt med ett belopp som passar dig – du investerar helt utan avgifter!

Att tänka på

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. Tänk på att samtliga åsikter och tips i den här intervjun är personliga och inte ska ses som råd från Kameo. Alla investeringar är förknippade med risk och det är inte säkert att du får tillbaka hela det investerade beloppet.