Vår telefonväxel är stängd från kl15 den 22a december tills kl09 den 2a januari. Vid frågor är ni välkommen att kontakta oss på helpdesk@kameo.se. Önskar er en God Jul och Gott Nytt År!

Vår telefonsupport är stängd under dagen idag på grund av begränsad bemanning, men öppnar återigen imorgon. För frågor är du välkommen att kontakta helpdesk@kameo.se.

Vad är bygglov?

Kameo förklarar bygglov

Vad är egentligen bygglov? Hur påverkar ett uteblivet bygglov risken i ett fastighetslån?

  • Dela:

Bygglov

När vi på Kameo finansierar projekt genom vår plattform kräver vi att projekten har bygglov. Detta är extra viktigt för dig som investerare, eftersom avsaknaden av bygglov innebär en högre risk. Utan bygglov kan projektet bli försenat och på sikt påverka din investering negativt. Det är ytterst sällan vi beviljar lån till projekt som saknar bygglov, men de få gånger dessa sker är detta tydligt markerat och specificerat i projektets beskrivning.
När du läser om projekten på vår plattform kan du se var i utvecklingen de befinner sig. Ett beviljat bygglov betyder oftast att bygget snart kan starta. Du lånar alltså ut pengar till bolaget så att de kan börja bygga! Ta även en titt på lånets riskbetyg när du investerar. Till exempel har lån med betygen A eller B en lägre risk och de har alltid bygglov.