Vår telefonväxel är stängd från kl15 den 22a december tills kl09 den 2a januari. Vid frågor är ni välkommen att kontakta oss på helpdesk@kameo.se. Önskar er en God Jul och Gott Nytt År!

Vår telefonsupport är stängd under dagen idag på grund av begränsad bemanning, men öppnar återigen imorgon. För frågor är du välkommen att kontakta helpdesk@kameo.se.

Vad innebär refinansiering?

Refinansiering Kameo

Vad innebär refinansiering, och varför väljer företag refinansiering genom Kameo?

  • Dela:

Vad är refinansiering?

När du läser om lånen på Kameos plattform kan du stöta på begreppet refinansiering. Refinansiering innebär att en fastighetsutvecklare tar ett lån via Kameo för att betala av ett redan existerande lån, eller för att frigöra kapital som är bundet i andra projekt. Om en fastighetsutvecklare redan har ett antal avklarade eller pågående projekt, men vill påbörja ett nytt projekt, är ett refinansieringslån via Kameo ett bra alternativ. Då allt kapital redan är bundet i de tidigare projekten kan ett refinansieringslån frigöra kapital och ge bolaget möjlighet att fortsätta sin utveckling. 
 
Refinansiering kan även vara behjälpligt när ett befintligt lån börjar närma sig förfallodagen, men projektet ännu inte är slutfört. Detta kan till exempel bero på försenade leveranser av material, vilket leder till att bolaget behöver mer tid. Att refinansiera det gamla lånet med hjälp av Kameo gör att lånet får en ny löptid och bolaget får mer tid på sig att slutföra projektet.