Kameos blogg

Tips, erfarenheter och information om lånebaserad crowdfunding
ben-white-4K2lIP0zc_k-unsplash

Spara och investera pengar till barnen

Är du sugen på att börja spara och investera till barnen genom Kameo -  men inte riktigt vet hur du ska gå till väga? Att spara till barnen genom Kameo är enkelt och smidigt. Vi hjälper dig att komma igång!

IMG_4490

Meet the team – Brill Ivarson, Kreditanalytiker

Brill Ivarson arbetar som kreditanalytiker på Kameo. Här delar han med sig av vad det innebär att arbeta som kreditanalytiker och varför Kameo är ett givet komplement i sparportföljen. Han berättar även om sin dolda talang – som mer än sällan lättar upp stämningen på kontoret. 

abgkameo3

Kameo och ABG Sundal Collier öppnar dörren till en mer innovativ finansmarknad

ABG Sundal Collier är Kameos nya storägare. Sebastian Martens Harung, Kameos CEO och grundare, besvarar några frågor kring vad det innebär för Kameo att ha ABG som delägare. Han berättar även om hur samarbetet kommer att se ut framöver.

Desirée-artikel

Hon vill inkludera fler kvinnor på finansmarknaden

Det var rädsla som hindrade Desirée Lundberg från att börja investera. Idag är hennes ambition att sprida kunskap och bidra till en mer jämställd finansmarknad, bland annat genom att starta en investeringsgrupp för kvinnor.

helloquence-5fNmWej4tAA-unsplash

Hur sätts räntorna hos Kameo?

Vi får ofta frågor kring hur Kameo sätter räntan på ett lån. Vi förklarar hur våra kreditanalytiker gör en riskanalys, hur de sätter räntan samt vad Kameo gör för att minska risken.

Bra blandning i sparandet

Så skapar du en diversifierad sparportfölj

Det är viktigt att sprida riskerna när det gäller sparade för att inte bli alltför känslig för förändringar på marknaden. Här får du några tips på vad du borde tänka på!

3 frågor

Ny funktion - reserverade bud!

Vi har försökt att sammanfatta och förtydliga lite mer detaljerat om hur vår nya budfunktion fungerar! Här hittar du en redogörelse för du hur bär dig åt för att lägga ett reserverat bud på något av våra projekt.

Gard

Ökat fokus på prostatacancerbehandling genom robotkirurgi

Prostatacancer är den cancerform som drabbar flest män. Efter att själv ha fått diagnosen vid 52 års ålder, grundade Gard Lauvsnes Norges första privatsjukhus för operationer av prostatacancer.

money-2724248_640

Möjlighet till bättre avkastning på dina pengar

Med lånebaserad crowdfunding får du som investerare möjlighet till god avkastning samtidigt som företag får hjälp med finansiering. Tänk dock på att pengar som placeras i projekten både kan öka och minska i värde och att det kan vara klokt att sprida risken.

Så här fikk Jan 8%

Så här fick Jan 8% ränta på pengarna

En ränta på mellan 8 och 11 procent – det lockade spararen Jan Jonsson att investera genom crowdlending*.

Årsränta 10%

En årsränta på 10% är inte en riskfri ränta

Kameos grundare och CEO i Norge, Sebastian Martens Harung, delar sina tankar om crowdlending och tre viktiga saker för att minska förluster.

Crowdfunding framtiden

Crowdfunding - framtidens bästa investeringsalternativ?

Den eviga frågan för en entreprenör eller ett startup-företag är hur verksamheten ska växa och bli lönsam. Här kommer vi gå igenom varför crowdfunding är framtidens metod för tillväxt!

Förstå dina investeringar

Förstå dina fastighetsinvesteringar

Ett byggprojekt är ofta en lång process från början till slut. Från planering till inflytt är det många steg och i det här inlägget ger vi dig lite djupare inblick i hur ett byggprojekt går till.

3 frågor

3 frågor som avgör hur du bör investera

Vilka investeringar som passar din situation beror på – just det – dig. Svara på frågorna här och få koll på vilka investeringar som är bäst för din ekonomi!

Det här behöver du veta för att komma igång med crowdfunding

Kom igång med crowdfunding - detta behöver du veta

Hur fungerar crowdfunding och är det någonting för din personlighet? I det här inlägget ger vi dig några konkreta tips på vad du behöver veta för att komma igång!

Därför väljer allt fler att investera i fastigheter

Därför väljer allt fler att investera i fastigheter

Letar du efter en stabil och lönsam investering? Vi har tittat närmare på faktorer som gör att allt fler väljer att investera i fastigheter.

kameo.se

Kameo crowdfundar franchiselån - vad innebär det?

Nu kan Kameo med tusentals skandinaviska sparare utgöra en kompletterade lokal ”bank” för franchisetagare oavsett var de befinner sig. Franchisetagare ansvarar för sin egen finansiering oberoende franchisegivaren.

Utrymme för sparande i din privatekonomi

Så skapar du utrymme för sparande i din privatekonomi

Hitta motivationen, se över avtal och abonnemang regelbundet och titta på din vardag. Det är några av nycklarna till att öka sitt sparande. Här delar vi med oss av några enkla tips!