Kameos blogg

Tips, erfarenheter och information om lånebaserad crowdfunding
Kameo Sverige VD Fredrik

Meet the team – Fredrik Källgren, VD på Kameo Sverige

Lär känna vår fantastiska VD, Fredrik Källgren. I veckans "Meet the team" berättar han om vad det innebär att vara VD på Kameo och varför han ser så stor potential i vår produkt. Han delar även med sig av vilken aktie som var den allra första han investerade i. 

Sök finansiering - låneprocess

Så här går det till när du lånar pengar via Kameo

Jonas Bergman, kreditanalytiker, berättar hur det går till när du lånar pengar via Kameo. Han tipsar även om hur du lättast går tillväga.

CCR_6200

Vår första konkurs – det här har vi lärt oss

En av Kameos låntagare drabbades tidigare av konkurs. Lyckligtvis slutade det med att investerarna fick tillbaka alla sina pengar - inklusive dröjsmålsränta.

Linda Borgudd, Kameo

Meet the team - Linda Borgudd, Marknadskoordinator

I veckans "Meet the team" presenterar vi vår Marknadskoordinator Linda som har arbetat på Kameo sedan i somras. Linda berättar om hur hennes investeringsresa började, och som vanligt bjuds det på tre grymma podcast-tips! 

jonas_bergman

Meet the team – Jonas Bergman, Kreditanalytiker

Jonas är vårt senaste stjärnskott i Kameo-teamet! Han arbetar som kreditanalytiker och har över 8 års erfarenhet inom fastighetsfinansiering. I veckans "Meet the team" berättar Jonas mer om sig själv och delar med sig av grymma poddtips. 

kameo investerare

Han har investerat i 71 lån genom Kameo – fördelat i Sverige, Danmark och Norge

Vi på Kameo fick äran att prata med en av våra investerare, Mattias, för att höra lite om hans upplevelse och erfarenhet av Kameo. Han har hittills investerat i 71 lån fördelat i Sverige, Danmark och Norge. 

IMG_4700

Fastighetslån med bra ränta – ett attraktivt komplement i din sparportfölj

Att investera i fastighetslån kan ge en avkastning på runt 8–12%. Det är inte riskfritt men genom en gedigen kreditbedömning och säkerhet för lånen har Kameo hittills inte haft några konstaterade kreditförluster.

petter4

Meet the team – Petter Leidvik, Crowd Relations & Låneadministratör

Veckans "Meet the team" är ingen mindre än Petter Leidvik – Kameos allvetare, som ingen på kontoret klarar sig utan. Han berättar om sin roll på Kameo, sitt ohälsosamma fotbollsintresse och bjussar på sina tre bästa tips på podcasts! 

Cecilia Enlund

Meet the team, Cecilia Enlund, CMO

Cecilia Enlund har sedan i somras arbetat som Marknadschef på Kameo. Här delar hon med sig av varför hon älskar att jobba med marknadsföring, hur hon började intressera sig för fastigheter samt hennes bästa podcast tips. 

cetteup-IC5sX-7PRN8-unsplash (2)

Finansieringen – den största utmaningen för fastighetsutvecklare

Det blir allt svårare för fastighetsutvecklare att få sina projekt finansierade – trots att kalkylen ser bra ut. Svårigheten att få finansiering är den främsta anledningen till att allt fler kunder vänder sig till Kameo, men också för att man vill ha mer flexibla villkor.

20190712_170457 (1)

“Vi bygger bostäderna tillsammans med Kameos långivare”

Richard Domanski och Andrzej Jus är entreprenör-duon som sedan 2018, tillsammans med Kameos långivare, har upprättat bostäder för tio familjer i Enköping. Idag är duon i full gång med att upprätta fler bostäder – även denna gång tillsammans med Kameo.

etienne-beauregard-riverin-B0aCvAVSX8E-unsplash

Skakigt på börsen?

Det har skakat en del på världens börser i sommar. Som investerare kryper paniken lätt fram i takt med att de gröna siffrorna på börsen övergår till röda. Håll dig lugn – vi ger dig tips på hur du hanterar denna situation.

IMG_4721 (1)

Kameo satsar och stärker upp med seniora roller i Sverige

Genom att rekrytera ny VD och marknadschef i Sverige vill Kameo stärka sin position på marknaden inom lånebaserad crowdfunding. 

Desirée-artikel

Hon vill inkludera fler kvinnor på finansmarknaden

Det var rädsla som hindrade Desirée Lundberg från att börja investera. Idag är hennes ambition att sprida kunskap och bidra till en mer jämställd finansmarknad, bland annat genom att starta en investeringsgrupp för kvinnor.

abgkameo3

Kameo och ABG Sundal Collier öppnar dörren till en mer innovativ finansmarknad

ABG Sundal Collier är Kameos nya storägare. Sebastian Martens Harung, Kameos CEO och grundare, besvarar några frågor kring vad det innebär för Kameo att ha ABG som delägare. Han berättar även om hur samarbetet kommer att se ut framöver.

sergey-zolkin-_UeY8aTI6d0-unsplash (1)

Fördelar och nackdelar med investeringar i olika valutor

Lägre eller högre risk? Kostnad eller vinst? Det finns både fördelar och nackdelar med att investera i flera länder, var och en med sin egen valuta. Nedan får du våra tankar om de tre viktigaste sakerna att tänka på innan du börjar investera i en ny valuta.

nik-macmillan-YXemfQiPR_E-unsplash

Bli av med höga avgifter på dina internationella investeringar

Vid investeringar i flera valutor kan bankernas växelavgifter snabbt äta upp en stor del av avkastningen. Vi vill hjälpa dig att undvika detta!

ben-white-4K2lIP0zc_k-unsplash

Spara och investera pengar till barnen

Är du sugen på att börja spara och investera till barnen genom Kameo -  men inte riktigt vet hur du ska gå till väga? Att spara till barnen genom Kameo är enkelt och smidigt. Vi hjälper dig att komma igång!

oslo

Överväger du att investera i Norge?

Sedan drygt ett år tillbaka har inga norska lån publicerats på Kameos plattform. Finanstilsynet i Norge meddelade då Kameo om att vissa förändringar varit nödvändiga för att följa rådande regelverk för utlåning av kapital inom Norges gränser.

IMG_4490

Meet the team – Brill Ivarson, Kreditanalytiker

Brill Ivarson arbetar som kreditanalytiker på Kameo. Här delar han med sig av vad det innebär att arbeta som kreditanalytiker och varför Kameo är ett givet komplement i sparportföljen. Han berättar även om sin dolda talang – som mer än sällan lättar upp stämningen på kontoret. 

helloquence-5fNmWej4tAA-unsplash

Hur sätts räntorna hos Kameo?

Vi får ofta frågor kring hur Kameo sätter räntan på ett lån. Vi förklarar hur våra kreditanalytiker gör en riskanalys, hur de sätter räntan samt vad Kameo gör för att minska risken.

Bra blandning i sparandet

Så skapar du en diversifierad sparportfölj

Det är viktigt att sprida riskerna när det gäller sparade för att inte bli alltför känslig för förändringar på marknaden. Här får du några tips på vad du borde tänka på!

3 frågor

Ny funktion - reserverade bud!

Vi har försökt att sammanfatta och förtydliga lite mer detaljerat om hur vår nya budfunktion fungerar! Här hittar du en redogörelse för du hur bär dig åt för att lägga ett reserverat bud på något av våra projekt.

Gard

Ökat fokus på prostatacancerbehandling genom robotkirurgi

Prostatacancer är den cancerform som drabbar flest män. Efter att själv ha fått diagnosen vid 52 års ålder, grundade Gard Lauvsnes Norges första privatsjukhus för operationer av prostatacancer.

money-2724248_640

Möjlighet till bättre avkastning på dina pengar

Med lånebaserad crowdfunding får du som investerare möjlighet till god avkastning samtidigt som företag får hjälp med finansiering. Tänk dock på att pengar som placeras i projekten både kan öka och minska i värde och att det kan vara klokt att sprida risken.

Så här fikk Jan 8%

Så här fick Jan 8% ränta på pengarna

En ränta på mellan 8 och 11 procent – det lockade spararen Jan Jonsson att investera genom crowdlending*.

Årsränta 10%

En årsränta på 10% är inte en riskfri ränta

Kameos grundare och CEO i Norge, Sebastian Martens Harung, delar sina tankar om crowdlending och tre viktiga saker för att minska förluster.

Crowdfunding framtiden

Crowdfunding - framtidens bästa investeringsalternativ?

Den eviga frågan för en entreprenör eller ett startup-företag är hur verksamheten ska växa och bli lönsam. Här kommer vi gå igenom varför crowdfunding är framtidens metod för tillväxt!

Förstå dina investeringar

Förstå dina fastighetsinvesteringar

Ett byggprojekt är ofta en lång process från början till slut. Från planering till inflytt är det många steg och i det här inlägget ger vi dig lite djupare inblick i hur ett byggprojekt går till.

3 frågor

3 frågor som avgör hur du bör investera

Vilka investeringar som passar din situation beror på – just det – dig. Svara på frågorna här och få koll på vilka investeringar som är bäst för din ekonomi!

Det här behöver du veta för att komma igång med crowdfunding

Kom igång med crowdfunding - detta behöver du veta

Hur fungerar crowdfunding och är det någonting för din personlighet? I det här inlägget ger vi dig några konkreta tips på vad du behöver veta för att komma igång!

Därför väljer allt fler att investera i fastigheter

Därför väljer allt fler att investera i fastigheter

Letar du efter en stabil och lönsam investering? Vi har tittat närmare på faktorer som gör att allt fler väljer att investera i fastigheter.

kameo.se

Kameo crowdfundar franchiselån - vad innebär det?

Nu kan Kameo med tusentals skandinaviska sparare utgöra en kompletterade lokal ”bank” för franchisetagare oavsett var de befinner sig. Franchisetagare ansvarar för sin egen finansiering oberoende franchisegivaren.

Utrymme för sparande i din privatekonomi

Så skapar du utrymme för sparande i din privatekonomi

Hitta motivationen, se över avtal och abonnemang regelbundet och titta på din vardag. Det är några av nycklarna till att öka sitt sparande. Här delar vi med oss av några enkla tips!