Kameos blogg

Tips, erfarenheter och information om lånebaserad crowdfunding
Jenny Callenholt

“Branschen skulle gynnas av att släppa in fler perspektiv”

Möt Jenny Callenholt, VD för skidanläggningen Tännäskröket och grundare av fastighetsbolaget QCollective Development. Jenny brinner för kvinnofrågor och har valt att endast jobba med kvinnliga konsulter i sitt bolag för att bana väg för fler kvinnor att driva igenom sina projekt.

Boinnovation - låntagare hos Kameo

Boinnovation berättar om varför de valde att finansiera genom Kameo

Deras fastighetsresa började 2007, när duon John och Samuel studerade till fastighetsmäklare i Gävle. Idag har de fastighetsbolaget Boinnovation tillsammans och har hittills upprättat 16 lägenheter. Deras nisch är moderna källarvåningar och bolaget har idag finansierat två projekt via Kameo.

Kameo - crowd success manager

Meet the team – Theodor Frösslund, Crowd Success Manager

Lär känna vår Crowd Success Manager! Det är Theodor som har hand om vår kundtjänst och ser till att Kameo alltid levererar kundservice i världsklass. I veckans Meet the team berättar Theodor bland annat om hans bakgrund samt om hur intresset för investeringar startade. 

Kameo - fastighets- och företagslån

2019 - året som gått

2019 har varit ett fantastiskt år för Kameo. Vi har samlat lite statistik för att redogöra varför. Nu ser vi fram emot ett spännande 2020! 

fredrik

Kameo sedan start – hur har det gått med avkastningen?

I maj 2016 publicerades det första lånet på Kameos plattform. Närmare 13 000 investerare har upptäckt möjligheten att kunna investera i företags- och fastighetslån via Kameo, men hur har det gått med avkastningen?

Kameo Sverige VD Fredrik

Meet the team – Fredrik Källgren, VD på Kameo Sverige

Lär känna vår fantastiska VD, Fredrik Källgren. I veckans "Meet the team" berättar han om vad det innebär att vara VD på Kameo och varför han ser så stor potential i vår produkt. Han delar även med sig av vilken aktie som var den allra första han investerade i. 

Sök finansiering - låneprocess

Så här går det till när du lånar pengar via Kameo

Jonas Bergman, kreditanalytiker, berättar hur det går till när du lånar pengar via Kameo. Han tipsar även om hur du lättast går tillväga.

CCR_6200

Vår första konkurs – det här har vi lärt oss

En av Kameos låntagare drabbades tidigare av konkurs. Lyckligtvis slutade det med att investerarna fick tillbaka alla sina pengar - inklusive dröjsmålsränta.

Linda Borgudd, Kameo

Meet the team - Linda Borgudd, Marknadskoordinator

I veckans "Meet the team" presenterar vi vår Marknadskoordinator Linda som har arbetat på Kameo sedan i somras. Linda berättar om hur hennes investeringsresa började, och som vanligt bjuds det på tre grymma podcast-tips! 

jonas_bergman

Meet the team – Jonas Bergman, Kreditanalytiker

Jonas är vårt senaste stjärnskott i Kameo-teamet! Han arbetar som kreditanalytiker och har över 8 års erfarenhet inom fastighetsfinansiering. I veckans "Meet the team" berättar Jonas mer om sig själv och delar med sig av grymma poddtips. 

kameo investerare

Han har investerat i 71 lån genom Kameo – fördelat i Sverige, Danmark och Norge

Vi på Kameo fick äran att prata med en av våra investerare, Mattias, för att höra lite om hans upplevelse och erfarenhet av Kameo. Han har hittills investerat i 71 lån fördelat i Sverige, Danmark och Norge. 

IMG_4700

Fastighetslån med bra ränta – ett attraktivt komplement i din sparportfölj

Att investera i fastighetslån kan ge en avkastning på runt 8–12%. Det är inte riskfritt men genom en gedigen kreditbedömning och säkerhet för lånen har Kameo hittills inte haft några konstaterade kreditförluster.

petter4

Meet the team – Petter Leidvik, Crowd Relations & Låneadministratör

Veckans "Meet the team" är ingen mindre än Petter Leidvik – Kameos allvetare, som ingen på kontoret klarar sig utan. Han berättar om sin roll på Kameo, sitt ohälsosamma fotbollsintresse och bjussar på sina tre bästa tips på podcasts! 

Cecilia Enlund

Meet the team, Cecilia Enlund, CMO

Cecilia Enlund har sedan i somras arbetat som Marknadschef på Kameo. Här delar hon med sig av varför hon älskar att jobba med marknadsföring, hur hon började intressera sig för fastigheter samt hennes bästa podcast tips. 

cetteup-IC5sX-7PRN8-unsplash (2)

Finansieringen – den största utmaningen för fastighetsutvecklare

Det blir allt svårare för fastighetsutvecklare att få sina projekt finansierade – trots att kalkylen ser bra ut. Svårigheten att få finansiering är den främsta anledningen till att allt fler kunder vänder sig till Kameo, men också för att man vill ha mer flexibla villkor.

20190712_170457 (1)

“Vi bygger bostäderna tillsammans med Kameos långivare”

Richard Domanski och Andrzej Jus är entreprenör-duon som sedan 2018, tillsammans med Kameos långivare, har upprättat bostäder för tio familjer i Enköping. Idag är duon i full gång med att upprätta fler bostäder – även denna gång tillsammans med Kameo.

etienne-beauregard-riverin-B0aCvAVSX8E-unsplash

Skakigt på börsen?

Det har skakat en del på världens börser i sommar. Som investerare kryper paniken lätt fram i takt med att de gröna siffrorna på börsen övergår till röda. Håll dig lugn – vi ger dig tips på hur du hanterar denna situation.

IMG_4721 (1)

Kameo satsar och stärker upp med seniora roller i Sverige

Genom att rekrytera ny VD och marknadschef i Sverige vill Kameo stärka sin position på marknaden inom lånebaserad crowdfunding. 

Desirée-artikel

Hon vill inkludera fler kvinnor på finansmarknaden

Det var rädsla som hindrade Desirée Lundberg från att börja investera. Idag är hennes ambition att sprida kunskap och bidra till en mer jämställd finansmarknad, bland annat genom att starta en investeringsgrupp för kvinnor.

abgkameo3

Kameo och ABG Sundal Collier öppnar dörren till en mer innovativ finansmarknad

ABG Sundal Collier är Kameos nya storägare. Sebastian Martens Harung, Kameos CEO och grundare, besvarar några frågor kring vad det innebär för Kameo att ha ABG som delägare. Han berättar även om hur samarbetet kommer att se ut framöver.

sergey-zolkin-_UeY8aTI6d0-unsplash (1)

Fördelar och nackdelar med investeringar i olika valutor

Lägre eller högre risk? Kostnad eller vinst? Det finns både fördelar och nackdelar med att investera i flera länder, var och en med sin egen valuta. Nedan får du våra tankar om de tre viktigaste sakerna att tänka på innan du börjar investera i en ny valuta.

nik-macmillan-YXemfQiPR_E-unsplash

Bli av med höga avgifter på dina internationella investeringar

Vid investeringar i flera valutor kan bankernas växelavgifter snabbt äta upp en stor del av avkastningen. Vi vill hjälpa dig att undvika detta!

ben-white-4K2lIP0zc_k-unsplash

Spara och investera pengar till barnen

Är du sugen på att börja spara och investera till barnen genom Kameo -  men inte riktigt vet hur du ska gå till väga? Att spara till barnen genom Kameo är enkelt och smidigt. Vi hjälper dig att komma igång!

oslo

Överväger du att investera i Norge?

Sedan drygt ett år tillbaka har inga norska lån publicerats på Kameos plattform. Finanstilsynet i Norge meddelade då Kameo om att vissa förändringar varit nödvändiga för att följa rådande regelverk för utlåning av kapital inom Norges gränser.

IMG_4490

Meet the team – Brill Ivarson, Kreditanalytiker

Brill Ivarson arbetar som kreditanalytiker på Kameo. Här delar han med sig av vad det innebär att arbeta som kreditanalytiker och varför Kameo är ett givet komplement i sparportföljen. Han berättar även om sin dolda talang – som mer än sällan lättar upp stämningen på kontoret. 

helloquence-5fNmWej4tAA-unsplash

Hur sätts räntorna hos Kameo?

Vi får ofta frågor kring hur Kameo sätter räntan på ett lån. Vi förklarar hur våra kreditanalytiker gör en riskanalys, hur de sätter räntan samt vad Kameo gör för att minska risken.

Bra blandning i sparandet

Sprid risken och få en jämnare avkastning

Det är viktigt att sprida risken när det gäller sparande och investeringar. Lägger du ”alla ägg i samma korg” ökar känsligheten för förändringar på marknaden.

3 frågor

Ny funktion - reserverade bud!

Vi har försökt att sammanfatta och förtydliga lite mer detaljerat om hur vår nya budfunktion fungerar! Här hittar du en redogörelse för du hur bär dig åt för att lägga ett reserverat bud på något av våra projekt.