Kameos blogg

Tips, erfarenheter och information om lånebaserad crowdfunding
3 frågor

Ny funktion - reserverade bud!

Vi har försökt att sammanfatta och förtydliga lite mer detaljerat om hur vår nya budfunktion fungerar! Här hittar du en redogörelse för du hur bär dig åt för att lägga ett reserverat bud på något av våra projekt.

Gard

Ökat fokus på prostatacancerbehandling genom robotkirurgi

Prostatacancer är den cancerform som drabbar flest män. Efter att själv ha fått diagnosen vid 52 års ålder, grundade Gard Lauvsnes Norges första privatsjukhus för operationer av prostatacancer.

money-2724248_640

Möjlighet till bättre avkastning på dina pengar

Med lånebaserad crowdfunding får du som investerare möjlighet till god avkastning samtidigt som företag får hjälp med finansiering. Tänk dock på att pengar som placeras i projekten både kan öka och minska i värde och att det kan vara klokt att sprida risken.

Så här fikk Jan 8%

Så här fick Jan 8% ränta på pengarna

En ränta på mellan 8 och 11 procent – det lockade spararen Jan Jonsson att investera genom crowdlending*.

Årsränta 10%

En årsränta på 10% är inte en riskfri ränta

Kameos grundare och CEO i Norge, Sebastian Martens Harung, delar sina tankar om crowdlending och tre viktiga saker för att minska förluster.

Crowdfunding framtiden

Crowdfunding - framtidens bästa investeringsalternativ?

Den eviga frågan för en entreprenör eller ett startup-företag är hur verksamheten ska växa och bli lönsam. Här kommer vi gå igenom varför crowdfunding är framtidens metod för tillväxt!

Förstå dina investeringar

Förstå dina fastighetsinvesteringar

Ett byggprojekt är ofta en lång process från början till slut. Från planering till inflytt är det många steg och i det här inlägget ger vi dig lite djupare inblick i hur ett byggprojekt går till.

3 frågor

3 frågor som avgör hur du bör investera

Vilka investeringar som passar din situation beror på – just det – dig. Svara på frågorna här och få koll på vilka investeringar som är bäst för din ekonomi!

Det här behöver du veta för att komma igång med crowdfunding

Kom igång med crowdfunding - detta behöver du veta

Hur fungerar crowdfunding och är det någonting för din personlighet? I det här inlägget ger vi dig några konkreta tips på vad du behöver veta för att komma igång!

Bra blandning i sparandet

Så skapar du en bra blandning i sparandet

Det är viktigt att ha en bra blandning när det gäller sparande för att inte bli alltför känslig för förändringar på marknaden. Här får du några tips på vad du ska tänka på!

Därför väljer allt fler att investera i fastigheter

Därför väljer allt fler att investera i fastigheter

Letar du efter en stabil och lönsam investering? Vi har tittat närmare på faktorer som gör att allt fler väljer att investera i fastigheter.

Utrymme för sparande i din privatekonomi

Så skapar du utrymme för sparande i din privatekonomi

Hitta motivationen, se över avtal och abonnemang regelbundet och titta på din vardag. Det är några av nycklarna till att öka sitt sparande. Här delar vi med oss av några enkla tips!

Hur sätts egentligen räntorna hos Kameo?

Hur sätts egentligen räntorna hos Kameo?

Vi får ofta frågor om hur vi bestämmer räntan på ett lån. Sebastian Martens Harung, VD i Norge och medgrundare, förklarar hur vi gör en riskanalys, hur räntan bestäms och vad vi gör för att minska risken.

kameo.se

Kameo crowdfundar franchiselån - vad innebär det?

Nu kan Kameo med tusentals skandinaviska sparare utgöra en kompletterade lokal ”bank” för franchisetagare oavsett var de befinner sig. Franchisetagare ansvarar för sin egen finansiering oberoende franchisegivaren.