Vår telefonväxel är stängd från kl15 den 22a december tills kl09 den 2a januari. Vid frågor är ni välkommen att kontakta oss på helpdesk@kameo.se. Önskar er en God Jul och Gott Nytt År!

Vår telefonsupport är stängd under dagen idag på grund av begränsad bemanning, men öppnar återigen imorgon. För frågor är du välkommen att kontakta helpdesk@kameo.se.

Kameos blogg

Tips, erfarenheter och information om investeringar i lån via Kameo.
Fastighetsprojekt Kameo

Finansieringskris bromsar nyproduktion av bostäder, trots god efterfrågan

Endast en tredjedel av svenska fastighetsutvecklare planerar att påbörja nya byggprojekt trots förväntad god efterfrågan. Höga finansieringskostnader och brist på investeringskapital anses vara huvudsakliga hinder, enligt en undersökning av Demoskop.

Sebastian: Investera 1 miljon

Expertens tips: Så skulle jag investera 1 miljon

Sebastian Harung, VD och grundare av Kameo, delar med sig av sina kunskaper och ger dig en inblick i hur han personligen skulle investera en miljon. 

Påsklotteri | Kameo

LOTTERI – Lägg inte alla ägg i samma korg!

Det är ett välkänt faktum att riskerna med investeringar minskar när man sprider dem över olika tillgångsslag, och detta gäller även dina investeringar hos Kameo! För att uppmuntra en diversifierad investeringsstrategi har vi på Kameo tagit detta gamla visdomsord till hjärtat och anordnar ett lotteri.

Sebastian Harung

Hur börjar man investera? Kameos VD tipsar

En investering görs med förhoppningen att den kommer att öka i värde över tid. Men hur börjar man investera? Kameos grundare och VD ger dig värdefulla råd!

Investeringsplattformen Kameo

"Tydliga signaler på att fastighetsmarknaden tinar upp"

Efter några tuffa år kan köparna vara på väg tillbaka till fastighetssektorn. Visningarna är mer välbesökta, behovet av bostäder fortsätter att vara stort, och räntorna väntas sjunka under 2024.

Deklaration av förlust vid låntagares konkurs

Deklaration av förlust vid låntagares konkurs

I den här artikeln har vi gjort en sammanfattning av Skatteverkets vägledning om deklaration för lån där låntagaren har gått i konkurs.

Vad är en obligation? – Kameo

Vad är en obligation?

Här förklarar vi vad en obligation är och varför obligationer utgör ett attraktivt investeringsalternativ i många investeringsportföljer.

Nytt investerarskydd | Kameo

Förbättrat investerarskydd träder i kraft 

Den 10 november träder ett nytt regelverk i kraft som innebär ett förstärkt skydd för investerare. Detta förstärkta skydd leder till flera förändringar på vår plattform, vilka vi redogör för i följande artikel.

Kmaeo

Låna till industrifastighet

Att köpa en industrifastighet är en betydande investering. Med Kameo kan du enkelt låna till industrifastighet genom vår unika låneplattform skapad för finansiering av fastighetsprojekt.

Lån till nybyggnation | Kameo

Lån vid nybyggnation

Att bygga nytt är inte bara en fråga om att uppföra en byggnad; det handlar om att förverkliga en vision. Kameo hjälper dig med lån vid nybyggnation och erbjuder en skräddarsydd finansieringslösning för ditt nybyggnadsprojekt.

Så sparar experterna i sommar

Sommarspartips: Så sparar experterna

Den här sommaren märker de flesta att plånboken blir lite tunnare på grund av hög inflation och ökade låneräntor. Dessutom är kronan rekordsvag. För att säkerställa en sommar utan alltför mycket ekonomiska bekymmer kan en lösning vara att hitta smartare sätt att få ditt sparande att växa. 

Lotshammar / Kameo

Fastighetsbolag finansierar 16 bostäder med hjälp av Kameo

Lär känna Kameos låntagare Lotshammar, som brinner för att utveckla bostadsprojekt med detaljerna i fokus. Kameo har tagit ett snack med Thomas och Hadi, för att höra mer om deras pågående projekt i Länna, Huddinge. 

Redovisa intäkter

Ränteintäkter - Skatt & redovisning

I denna artikeln går vi närmre in på hur ränteintäkter beskattas. Vi förklarar även grundläggande vad en ränteintäkt är, och vilka tillgångsslag som genererar intäkterna.  

Sebastian Harung, Insight Investment

Kameo säkrar 700 miljoner kronor i finansiering

Sebastian Harung, Kameos grundare, berättar vad det innebär för både Kameo och de investerare som investerar via Kameos plattform idag.

Imola

Fastighetsbolaget Imola står starkt, trots skakig bostadsmarknad

Imola valde att gå mot strömmen och lät köparna att dra sig ur sina förhandsavtal. Trots detta står Imola starka på dagens bostadsmarknad.

Jacob Ohlin_Kameo

Så tacklar Kameo dagens bostadsmarknad

Jacob Ohlin, Kameos kreditanalytiker, svarar på frågor om hur bostadsmarknaden i Sverige ser ut idag, och hur vi på Kameo tacklar de osäkerheter marknaden medför. 

Räkna på avkastning - Kameo

Vad är avkastning?

Vad är avkastning och hur räknar man på detta? Vi hjälper dig att bättre förstå dina investeringar – läs mer här!

ränta på ränta – Kameo

Vad är ”ränta på ränta” effekten?

Ränta på ränta är ett sätt att exponentiellt öka sin investering mellan avkastningar. Här kan du läsa mer om hur detta går till. 

Inflation – Kameo

Vad är inflation? En enkel förklaring och exempel

Inflation är en av de mest grundläggande ekonomiska faktorerna som påverkar alla människor på olika sätt. För att förstå hur inflation fungerar och dess påverkan på vår ekonomi är det viktigt att förstå dess grundläggande definition, orsaker och konsekvenser.

Passiv inkomst – Kameo

Tips för passiv inkomst

Är du intresserad av att skapa en kontinuerlig inkomst vid sidan av ditt jobb, eller sluta jobba helt och leva på passiv inkomst? Läs våra tips för att komma igång och om olika passiva inkomstkällor.

Inflationssäkra investeringar | Kameo

Hitta inflationssäkra investeringar

Med ett oroligt ekonomiskt klimat och logistiksvårigheter världen över är det allt mer eftertraktat att hitta inflationssäkra investeringar för att sprida ut sin portfölj över lågrisk-alternativ.

Hur påverkas Kameo av fallande bostadspriser

Hur skulle Kameos lån påverkas av fallande bostadspriser?

Att marknaden på sikt går både upp och ner är helt normalt! Vi på Kameo är väldigt noggranna med att ta bra säkerheter i alla lån vi lägger ut på plattformen för att minimera risken vid eventuella fall på bostadsmarknaden. Här förklarar vi hur vi på Kameo jobbar för att minska din investeringsrisk och hur begreppet LTV är ett viktigt nyckeltal när du själv läser på om lånen.

Leva på avkastning | Kameo

Leva på avkastning och ränta

Skulle du vilja sluta jobba och istället leva på avkastning och ränta? Att investera i fastighetslån kan hjälpa dig mot ett liv där du kan leva på avkastning och spendera dagarna åt dina egna intressen. Hur gör du för att få denna typ av inkomst, och vad för räntesatser och riskgrupper bör du överväga. De tar vi reda på!

Jonas Bergman Kameo

Kameo löser fastighetsbranschens behov av finansiering

Vi har intervjuat Kameos säljchef Jonas Bergman, som själv har erfarenhet från fastighetsbranschen och är övertygad om att aktörer som Kameo är avgörande för fastighets branschen idag.

LTV – Kameo

LTV – En förklaring av lån i förhållande till värde

Att förstå begreppet LTV är en viktig faktor när det kommer till att investera i lån till företag och fastighetsprojekt. I denna artikel förklarar vi vad LTV är, varför det är viktigt att förstå, och hur man räknar ut LTV.

Passiv inkomst – Kameo

Öka din passiva inkomst med alternativa investeringar

Vad är en passiv inkomst, och hur kan du skaffa dig ett stabilt kassaflöde som inte kräver aktivt arbete? Vi förklarar begreppet, och ger dig konkreta exempel på hur du kan skaffa dig en passiv inkomst med alternativa investeringar. 

Därför väljer allt fler att investera

Därför väljer allt fler att investera i fastigheter

Att investera i fastigheter i Sverige blir allt vanligare. Som fastighetsinvesterare kan du enkelt börja investera i fastigheter och långsiktigt investera smart.

Sebastian Harung

Nyårshälsning från Kameos grundare

Sebastian Harung skickar en hälsning till Kameos investerare, och informerar om hur vi på en orolig marknad kommer att fortsätta leverera kvalitativa lån till kreditvärdiga fastighetsbolag i Skandinavien. 

Inveter

Tjäna pengar genom fastighetslån hos Kameo

Vi förklarar vad ett fastighetslån är, varför det är en lönsam investeringsform och hur du kan komma igång med investeringar från så lite som 500 kr. Om du vill öka din avkastning och diversifiera din portfölj kan det vara värt att överväga att investera i fastighetslån via Kameo. 

Alternativa investeringar – Kameo

5 investeringsmöjligheter utanför börsen – Kameo

Allt fler börjar se möjligheterna med olika investeringsmöjligheter. Läs våra tips om 5 alternativa investeringar utanför börsen. 

Vad är en investering?

Vad är en investering?

Vad betyder investera och vad innebär det? Vi går igenom centrala begrepp och investeringar i olika sammanhang. Lär dig mer!

Vad är en fastighet? | Kameo

Vad är en fastighet?

Vad är en fastighet och vad definierar begreppet? Läs mer om vad det innebär och vad för avgifter som tillkommer.

Låna ut pengar till företag – Kameo

Få avkastning på dina pengar genom att låna ut via Kameo

Funderar du på hur du kan få avkastning på dina pengar? Genom att låna ut pengar till företag genom Kameo, kan du enkelt sätta dina pengar i rullning och få avkastning på ditt kapital varje månad. 

Fredrik Källgren – Kameo

Investeringar i fastighetslån – Kameo bevisar affärsmodell med nytt rekord

Juli månad blev en rekordmånad för Kameo, och allt fler får upp ögonen för investeringar utanför börsen. Fredrik källgren, Kameo Sveriges VD, berättar om hur Kameo har påverkats av omvärldens turbulenta marknad och varför Kameo är ett utmärkt komplement i en väldiversifierad portfölj. 

2020-003499

Fler väljer Kameo för fastighetsfinansiering

Kameo har gått från att finansiera projekt på 5 miljoner kronor till att idag finansiera projekt på i snitt 15 miljoner, på grund av att fler större bolag vänder sig till Kameo. Kameos grundare, berättar om Kameos strategi framåt samt varför räntorna på Kameos lån är en aning lägre idag.

Sebastian Harung

Investeringsavgiften skjuts upp – Q&A med Kameos CEO

Kameo har beslutat att ändra avgiften som var tänkt att träda i kraft den 1 december 2022 och skjuta upp införandet till slutet av första kvartalet 2023.

Vad är en kontrollansvarig? – Kameo

Vad är en kontrollansvarig?

En kontrollansvarig är ett måste för att utföra fastighetsbyggen. Här kan du läsa mer om vad rollen innebär och hur du hittar en kontrollansvarig.

Kameo 2021

Vi blickar tillbaka – Kameo 2021

"2021 har varit Kameos breakthrough, och vi lyckades nå målet om att bli den ledande plattformen för crowdfunding av fastighetslån i Skandinavien." 

Sebastian Harung

Dyrt att ha pengarna på sparkontot – inflationen gör att pengarna förlorar i värde

För pengar man kan behöva använda på kort sikt, bör man ta en väldigt låg risk eller ingen risk alls. Problemet är dock att många har en stor del av sitt sparande på sparkontot och pengarna ligger där i flera år – helt utan avkastning. 

Bjud in en vän - Kameo

Bjud in en vän, så får ni båda 500 kr!

Kameo lanserar en kompiskampanj! Nu kan du tjäna pengar på att bjuda in dina vänner till Kameo. Bjud in en vän till Kameo, så får ni båda 500 kr när ni har investerat 10.000 kr i fastighetslån. 

Vad är crowdfunding? | Kameo

Hur fungerar Crowdfunding?

Hur fungerar crowdfunding och vad är det egentligen? Vi förklarar hur det går till med crowdfunding för fastigheter, företag och privatpersoner.

Kameo minskar risken

Minska din investeringsrisk

Att investera förknippas alltid med en risk, vilket är viktigt att vara uppmärksam på. Trots detta går det att minska investeringsrisken. Vi på Kameo arbetar alltid med att försöka minska risken för dig som investerar. I denna artikel berättar vi om hur vi på Kameo arbetar för att minska dina risker och ger dig redskapen för hur du själv kan minska din investeringsrisk.

investera i fastighetslån

Avkastning utanför börsen - investera i fastighetslån!

Att låna ut pengar till fastighetsutvecklare och få ränta varje månad har blivit en populär investeringsform. Hittills har investerare via Kameos investeringsplattform lånat ut 1,8 miljarder kronor till fastighetsutvecklare i Skandinavien, och fått en snittavkastning på 9%* 

Ilija Batljan | ABGSC | Kameo

Kameos största delägare: ABG Sundal Collier och Ilija Batljan Invest

Vilka är egentligen Kameos två största delägare? I denna artikel berättar vi mer om bolagen ABG Sundal Collier och Ilija Batljan Invest. Vi förklarar även vad det innebär för Kameo att ha dessa finansjättar i ryggen. 

Investera i fastigheter

Tjäna pengar på fastigheter – utan att äga några!

Du behöver inte vara rik för att tjäna pengar på fastigheter. Idag finns det flera aktörer som möjliggör för småsparare att tjäna pengar på fastigheter, utan att äga några. Bland annat Kameo – vi förklarar hur! 

Få ränteinkomster varje månad

Investera i fastighetsprojekt – få ränta varje månad!

När du investerar i fastighetslån genom Kameo får du månatliga ränteinkomster på det kapital du investerar. Idag har 60.000 investerare på Kameos plattform fått en genomsnittlig årsränta på 10,3%*, fördelat på över 1000 lån. Ränteinkomsterna kan du dessutom återinvestera, för att få den så kallade ränta-på-ränta-effekten.

Investera i fastighetslån

Investera i fastighetslån - få månadsvisa ränteutbetalningar

Ett allt mer populärt investeringsalternativ till börsen är att låna ut pengar direkt till stabila fastighetsutvecklare och få månatliga ränteutbetalningar. Kameos svenska vd Fredrik, förklarar hur enkelt det faktiskt är!

Ilija Batljan | Kameo

Kameo har tagit in 66 miljoner – Ilija Batljan går in som storägare

Kameo har genom en riktad nyemission tagit in 66 miljoner kronor – Ilija Batljan Invest går in som storägare. Tillsammans med Ilija och ABG Sundal Collier, är vår ambition att bli Skandinaviens största investeringsplattform för fastigheter. 

Kamigo investerar i fastighetslån

Kamigo: ”Att våga är en del av min livsfilosofi”

Möt May-Louise, en av våra härliga Kamigos som bara det senaste året har fått upp ögonen för investeringar både på börsen och via Kameo – idag har hon investerat i 25 fastighetslån med en snittränta på 9%.

6 saker att tänka på när du investerar i fastighetslån

6 saker att tänka på när du investerar i Kameos fastighetslån

När ett lån publiceras på Kameos plattform delar vi alltid information om företaget, själva projektet och säkerhetspaketet bakom, med dig. Det är dock viktigt att även du, som investerare, gör din egen analys för att kunna ta ett beslut om projektet och om investeringen passar just dig.

Kameos räntor på fastighetslån

Frågor och svar: räntenivån på Kameos fastighetslån

Varför kan ett fastighetslån med riskklass B ha samma räntenivå som ett lån med riskklass C? Och varför upplever många att räntorna var högre förr? Detta är bara några frågor vi vet att många av er ställer sig. Låt oss förklara!

5 saker att tänka på när du ansöker om fastighetslån

5 saker att tänka på när du ansöker om fastighetslån genom Kameo

Är du igång med ett nytt projekt och vill ansöka om fastighetslån genom Kameo? Vår ansökningsprocess är väldigt snabb och smidig, men för att underlätta processen ytterligare ger vi dig 5 tips på vad du bör tänka på i samband med att du ansöker om lån genom Kameo. 

ESG-kriterierna

ESG - Environmental, Social and Governance

Hållbarhetsfrågor och hållbara investeringar har blivit allt mer eftertraktat bland investerare, vilket ställer högre krav på företag. För att arbeta hållbart kan företag följa de så kallade ESG-kriterierna. 

Byggboom i fjällen

Byggboom i fjällen – rekordmånga ansökningar för fastighetslån i fjällområden

Pandemin har skapat byggboom i fjällen. Allt fler bygger semesterboenden, inte minst i Åre och Härjedalen. Enligt Svensk Mäklarstatistik har priser på fritidshus i både Åre och Härjedalen gått upp med 15-20% på bara ett år – och vi tror trenden är här för att stanna. 

Hadar Gafni

Ny forskning ger hopp för kvinnliga grundare

Det finns hopp! Den bittra sanningen om att endast 2% av alla investeringar i startup-bolag i Norden går till kvinnliga ägare[1], kan komma att ändras. I en nyligen publicerad forskningsrapport, av Hadar Gafni, Dan Marom, Alicia Robb, och Orly Sade, har författarna uppmärksammat att crowdfunding är en mer demokratiserad investeringsform än vad traditionella finansieringskällor tenderar att vara.

Jacob Ohlin berättar om Kameos tillväxtresa

100 miljoner på en månad: ”Ibland får man nypa sig i armen”

Jacob Ohlin, en av Kameos första kreditanalytiker har fått ta del av Kameos raketresa sedan 2018. I en intervju berättar Jacob om vad det var som fick bollen att rulla, samt om vilken fantastisk tillväxtresa Kameo har varit med om. 

Byggvestor x Kameo

Med hjälp av tusentals Kamigos ökade lönsamheten

Vår kära samarbetspartner Byggvestor har återigen gjort succé! Ytterligare 17 bostäder har upprättats i Bredsand, strax utanför Enköping. Nu återbetalas hela lånet på 55 miljoner kronor, och Richard Domanski vill uttrycka sin tacksamhet till alla Kamigos som möjliggjort detta projekt. Richard berättar även om vilken lyckad affär det har blivit för bolaget, tack vare Kameo.  

Ansök om fastighetslån genom Kameo

6 lånetyper du kan ansöka om genom Kameo

Kameo finansierar företags- och fastighetslån med hjälp av tiotusentals småsparare i hela Skandinavien. Vi erbjuder flera typer av lån - allt från byggnadskreditiv och brygglån, till topplån och refinansiering av eget kapital. I denna artikeln kan du läsa om vilka lånetyper Kameo erbjuder. 

Jonas Bergman, säljchef

Varför Kameo fokuserar på fastighetslån

Med hjälp av tiotusentals småsparare finansierar Kameo flera fastighetsprojekt i veckan, allt ifrån Brf-projekt och hyresrätter, till semesterboenden i fjällen. Vi tog ett snack med Kameos säljchef, Jonas Bergman, som berättar om varför Kameo väljer att fokusera på just fastighetslån, och hur han ser på fastighetsmarknaden framöver. 

Kreditanalys Kameo

Hur väljer Kameos analytiker fastighetsprojekt?

Kameo publicerar idag flera fastighetslån i veckan, och nya låneansökningar kommer in varje dag. När våra kreditanalytiker får in en ny låneansökan, startar analysprocessen, bestående av flera steg. Här får du snabbt koll på hur en analysprocess hos oss vanligtvis går till.

Fastighetslån genom Kameo

Kameo finansierar ditt fastighetprojekt

Med låga krav på förhandssålt, en snabb och smidig ansökningsprocess och flexibla säkerhetsvillkor har Kameo blivit en populär finansieringsaktör på marknaden. Idag har Kameo finansierat över 350 fastighetsprojekt runtom i hela Skandinavien.

Linn

Hur sparar du... Linn?

Sparserien följer med oss in i 2021! Linn, vd för Kameo Norge, berättar om sin investeringsresa och hur hennes strategi ser ut - bland annat att investera hållbart. Hon berättar även om att hennes allra bästa investeringar inte är finansiella och delar med sig av några grymma tips! 

Kameo Danmark

2 år på danska marknaden – hur har det gått?

Kameo Danmark lanserades i december 2018 och publicerade sitt första lån redan samma månad. Nu, två år efter uppstart, har vi fått prata med Jesper M. Johansen, vd för Kameo Danmark om hur han upplever Kameos tillväxt i Danmark samt vad han tror skiljer de Skandinaviska länderna åt. 

Sebastian Harung

"Vi har mycket spännande på gång"

Extern artikel: Fintechbolaget Kameo sammanför investerare och växande företag, främst i fastighetsbranschen. Företagets vd och grundare Sebastian Harung berättar för Fastighetssverige om allt som händer hos dem nu.

Tips från fastighetsutvecklare

10 tips från Kameos låntagare – utmaningar och möjligheter

Tycker du det är spännande med fastigheter och fastighetsutveckling? Vi har under åren haft kontakt med hundratals fastighetsutvecklare och finansierat över 800 fastighetsprojekt, där vi fått äran att intervjua ett flertal personer om hur deras fastighets- och entreprenörsresa har sett ut.

Kameos management

Kameos första miljard!

Kameo är inte längre en liten spelare på marknaden. Vi har passerat vår första miljard i utlånat kapital och planerar nu att nå vår andra redan 2021. Bakom miljarden ligger hårt arbete, kunskap, motivation och förmågan att bygga relationer med både investerare och låntagare.

Kameo - Historien bag

Historien bakom Kameo

30.000 investerare, 30 anställda och över 450 finansierade lån i Skandinavien. Vi har kommit långt på 6 år, men hur var det egentligen resan började? Vi har bett Sebastian M. Harung, Kameos grundare och koncernchef, berätta om hur idén bakom Kameo föddes.

Hur sparar du...Linda

Hur sparar du... Linda?

Spargranskningen är tillbaka! Det är dags för vår Marketing Project Manager Linda, att berätta om hur hon sparar. Linda berättar bland annat om att det kan kännas läskigt med investeringar i början, samt hur hennes investeringsresa började. Hon bjuder även på tips till andra som vill komma igång med sitt sparande på börsen.

Bostadsrättsprojekt kameo

Bostadsrättsprojekt – så här går det till

På Kameos plattform publiceras ofta nyproduktionsprojekt under nybildade bostadsrättsföreningar, det kan ibland vara lite av en djungel när man ska orientera sig mellan de olika begreppen som förekommer på projektsidan. Här förklarar vi mer ingående vad dessa begrepp betyder samt hur det går till när ett bostadsrättsprojekt uppförs. 

Passiva inkomster

Så får du passiv inkomst genom Kameo

Alla har vi nog drömt om att tjäna pengar medan vi sover. Låt oss förklara hur du går från dröm till verklighet och får löpande inkomster – utan att lyfta ett finger! 

Riskklasser - Kameo

Kameos riskklasser – ett verktyg när du investerar

Alla lån som publiceras på Kameos plattform är markerade med riskbetyg A-E, där ett högre riskbetyg ger högre ränta och vice versa. I denna artikel förklarar vi vad Kameos riskbedömning baseras på, samt hur du som investerare kan dra nytta av riskmodellen.

Jonas, säljchef på Kameo

Därför lånar fastighetsbolag pengar genom Kameo

Hårda krav från banker och långa handläggningstider öppnar upp för fler finansieringskällor. Kameo möter behovet av flexibla lösningar och snabba processer, vilket också påvisats i uppsvinget Kameo har haft sedan starten på corona-pandemin. Tillväxten är påtaglig, i dagsläget publicerar Kameo flera lån i veckan och är nu uppe i över två miljard kronor i utlånat kapital.

Kameo skatt

Hur beskattas dina ränteintäkter från Kameo?

Har du investerat genom Kameo, men är osäker på hur ränteintäkterna ska beskattas? Vi förklarar, det är smidigare än vad du tror! 

Hvordan investerer du… Jacob?

Hur investerar du… Jacob?

Då är det dags för vår danska analytiker, Jacob, att bli spargranskad! Jacob började investera som 18-åring och har fått uppleva både upp- och nedgångar sedan dess. I denna intervju delar han med sig av sina bästa och sämsta investeringar, samt vad han lärt sig under sin investeringsresa hittills.

IMG_4721

Enormt intresse för att investera i fastighetslån – Kameo växer så det knakar

Under coronakrisen har intresset för att investera i fastighetslån exploderat. Kameo har nu runt 20 000 investerare, som tillsammans ska låna ut över en miljard kronor nästa år.

Vivioo låntagare

Fastighetsbolaget Vivioo finansierar två projekt via Kameo

Fastighetsbolaget Vivioo har nyligen delfinansierat ett fastighetsprojekt genom Kameo och är nu igång med ytterligare ett projekt, som Kameos investerare ska finansiera. Totalt finansieras 24 bostadsrätter på Värmdö, som redan innan byggstart har sålt merparten av alla bostäder. 

Hur sparar du...fredrik

Hur sparar du… Fredrik?

Det är dags för vår svenska VD att bli spargranskad! När Fredrik var 13 år köpte han sin första aktie och har sedan dess varit en flitig investerare. Fredrik berättar om hur hans investeringsstrategi har utvecklats genom åren samt hur det var hans pappa som fick honom att bli intresserad av investeringar. 

Kameo delar upp lån i trancher

Fastighetslån i olika trancher – vad innebär det?

Du har säkert lagt märke till att de flesta lån på vår plattform läggs upp i olika trancher. Ett begrepp som kanske inte är helt enkelt att förstå. Vi förklarar här vad en tranche innebär, varför lån delas upp i trancher och vilka fördelar det ger låntagaren och dig som investerare.

jonas-fastighetsutveckling

Hur sparar du... Jonas?

Spargranskningen fortsätter! Denna gång granskar vi Jonas Bergman, vår egen kreditanalytiker, som tycker att fastigheter är både kul och bra att investera i. Jonas berättar om sina bästa och sämsta investeringar, ger kloka tips och visar oss en av sina bästa fastighetsinvesteringar.

Podcast Kameo

Podcasts om fastighetsinvesteringar

Under sommaren är det alltid tacksamt med tips på bra podcasts. Här länkar vi några riktigt bra poddavsnitt som Kameo medverkar i. Det bjuds på skratt och lärorikt snack om allt från crowdfunding, börsen och norsk lax, till kryptovalutor och krisande flygbolag.

gröna lån

Kameo satsar på hållbara lån

Med en ny lansering av gröna och hållbara fastighetslån vill vi på Kameo nu motivera entreprenörer att bygga hållbart – och samtidigt göra det enklare för småsparare och professionella investerare att göra hållbara investeringar.

Cecilia-hurinvesterardu

Hur sparar du...Cecilia?

Visst är det spännande att höra om hur andra sparar? Vilka strategier som ligger bakom och inte minst - bästa och sämsta affären. Först ut att bli spargranskad, i vår nya artikelserie ”Hur sparar du...”, är Cecilia Enlund, marknadschef på Kameo.

norway kameo

Diversifiera din portfölj med flera valutor

Är du intresserad av att investera i lån över hela Skandinavien? Att investera i lån i flera olika valutor kan vara ett bra sätt att diversifiera din portfölj. Nu är till exempel den norska valutakursen lägre än den svenska, vilket kan innebära möjligheter. 

fredrik

Fortsatt stort intresse för att investera hos Kameo

Förra veckan investerade våra kunder mer än 10 miljoner i säkerställda lån på vår plattform. – Det här visar att fler söker sig till investeringar med underliggande säkerhet i dessa corona-tider, säger Fredrik Källgren, VD för Kameo i Sverige.

kourosh

Kourosh trotsar krisen – bygger hyresrätter över hela Sverige

Coronakrisen har minskat efterfrågan på en lång rad produkter och tjänster. Men ett område som fortfarande är extremt efterfrågat är hyresrätter. – Hyresrätter kommer alltid behövas, med eller utan Corona, säger Kourosh Farhang som just nu bygger 34 hyresrätter i Enköping.

Kameo coronavirus

Uppdatering: Så här har Kameo påverkats av Covid-19 hittills

Sebastian, Kameos CEO, svarar på frågor kring den rådande situationen och ger oss en uppdatering kring hur Covid-19 har påverkat Kameo som bolag. Sebastian delar även med sig av sina tankar kring vad vi kan ta lärdom av i svåra situationer som dessa. 

Petter

Så fungerar säkerheten i våra lån

Till skillnad från till exempel aktier har lånen på Kameos plattform alltid en underliggande säkerhet. Säkerheterna varierar mellan varje lån men kan bland annat bestå av pant i en fastighet eller personlig borgen. Här reder vi ut hur de olika säkerheterna fungerar.

Ascape arkitektur

De bygger boenden för personer med särskilda behov

Fastighetsprojektet i Bollnäs går enligt plan. Ascape Arkitektur och dotterbolaget Lantz studio upprättar nya boenden för personer med särskilda behov. Med finansiering av Kameos investerare bygger de just nu ett LSS-boende i Bollnäs – “projektet löper på som det ska” berättar en av bolagets grundare.

Dragetgruppen kameo

Fastighetsbolaget: Därför är Kameo ett perfekt komplement till banken

Kameo har träffat Hans Wahlberg, grundare av fastighetsbolaget Dragetgruppen, som idag utvecklat 20 fastigheter i Bålsta. Vi blev inbjudna på en kopp kaffe för att höra om Hans fastighetsresa, hur det av en slump blev Bålsta som blev verksamhetens mittpunkt, samt varför han tycker att Kameo är ett utmärkt komplement till banken.

Kameo och covid-19

Frågor och svar: hur har Kameo påverkats av Covid-19?

Hela världen har satts inför den största utmaningen på väldigt länge och vi har alla påverkats på olika sätt. Fredrik Källgren, Kameo Sveriges vd, delar med sig av sina tankar kring corona-krisen och berättar om hur Kameo Sverige har påverkats.

fredrik

Rekordstort intresse för investeringar via Kameo

Stockholmsbörsen är ner över 30 procent på en månad och många sparare söker nya sparformer. Ett av alternativen som fortfarande lockar är investeringar i företagslån med säkerhet. Kameo har precis slagit rekord i antalet investerare. 

Uro i markedet

Oro på marknaden - vad händer nu?

Just nu är det en del kunder som har frågor med anledning av den turbulens som råder på marknaden. Här svarar vi på några av de vanligaste frågorna.

desktop_closeup

Börsnedgångar och investeringar i fastighetslån

Vid kraftiga nedgångar på börsen påminns vi om vikten av att diversifiera portföljen. Har du övervägt att investera i fastighetslån där räntan är fast trots marknadens rörelser? 

Jonas - tips till fastighetsutvecklare

Så lyckas du med dina fastighetsprojekt idag

Hur blir man en framgångsrik fastighetsutvecklare? Vilka fallgropar bör man undvika och hur gör man för att komma i gång? Jonas Bergman, Säljchef på Kameo, har lång erfarenhet inom fastighetsbranschen och har dessutom gjort en del egna fastighetsprojekt.

Investera smart

Så får du ränta-på-ränta på ditt sparande

Som investerare hos Kameo får du månatliga ränteutbetalningar när du investerar i företags- och fastighetslån. Dessa ränteutbetalningar kan du återinvestera och få ytterligare avkastning på, det kallas även ränta-på-ränta-effekten.