5 alternativa investeringar utanför börsen – Kameo

Alternativa investeringar – Kameo

Allt fler börjar se möjligheterna med olika investeringsmöjligheter. Läs våra investeringstips om 5 alternativa investeringar utanför börsen.

  • Dela:

Alternativa investeringar utanför börsen

Allt fler idag söker sig till nya investeringsmöjligheter och alternativa investeringar utanför börsen, för att bygga upp en större inkomst baserat på kunskapsrika val. Som en av aktörerna inom alternativa investeringar ger vi dig därför några investeringstips för dig som vill investera utanför börsen, vad för olika möjligheter som finns och vad du bör tänka på vid följande investeringar.


Fördelar med alternativa investeringar

Genom att sprida ut dina tillgångsslag sprider du ut risken för att se till att ett bakslag inte går ut över hela din investeringsportfolio. Genom att investera i fler alternativa investeringar kan du alltså öka dina möjligheter att gå i vinst även om någon av dina investeringar går i förlust. Här nedan hittar du exempel på fem olika alternativa investeringar för att balansera din portfolio och säkra dina vinster.


1. Investera pengar i fastigheter

Att investera pengar i fastigheter är ett toppen alternativ för dig som vill investera litet som stort. Fastigheter är en historiskt sett trygg marknad, och det finns en stor efterfrågan på nyproduktioner i en fortsatt bostadskris. När du väljer att investera pengar i fastigheter hjälper du inte bara fastighetsutvecklare att finansiera bostadsökningen, utan du som investerare har möjlighet att tjäna pengar på räntesatsen.


Investera i fastighetsprojekt med Kameo

Med oss kan du investera i fastighetsprojekt som är granskade och utvalda av kreditanalytiker utifrån riskbedömning och lönsamhet. Efter att ha skapat upp ett konto har du möjlighet att investera valfritt belopp över 500 kr och investera i de fastighetsprojekt du vill, om så är låg risk med lägre ränta eller de med högre risk som ger ut en större vinst vid avkastning. Med en snittavkastning på 8,7% har vi sedan vår start inte haft några kreditförluster i något av de svenska lånen. Kameo kan inte garantera vinst för dig som investerar men har flera aktiva säkerhetsnät för att minska din investeringsrisk och återbetala alla investerare.


2. Investera i Konst

Att investera i konst och kultur har varit en svår men populär investeringsmetod sedan länge. Att bedöma värde i konstverken och köpa under tillfälligt marknadsvärde eller förvara och sälja vid värdeökning är något som vissa behärskar, och på så sätt lyckas tjäna större summor. Många som väljer denna investeringstyp har någon form av utbildning i konsthistoria, konstvetenskap eller annan konstnärlig fördjupning. Många med denna utbildning arbetar även på konstutställningar där du kan köpa eller lämna bud på tavlor de ser har värdepotential.


Samlarobjekt som investering

Likt att investera i konst kan du applicera din kunskap på andra områden för att investera och skapa vinst. Det kan gälla allt från samlarföremål inom film, litteratur, tv-spel, inredning eller till och med vin och whiskey. För att få vinst vid denna typ av investering är det viktigt att det finns ett begränsat antal av dessa objekt eller att du kan hålla föremålet i gott skick ett långt tag. Tänk på att om föremålet kan produceras på nytt i framtiden med samma kvalitet tappar samlarobjektet genast värde. Därför anser många att det är säkrare att investera i konst, då genuina verk sällan görs i stora mängder eller tappar värde med tiden.


3. Kryptovaluta

Kryptovalyta eller cryptocurrency har blivit allt vanligare bland alternativa investeringar. Innan du investerar i kryptovaluta är det väldigt viktigt att du förstår hur det funkar, och inte bara kastar dig rätt ut och sätter din investering i risk. Tänk på att kryptovaluta är ett nytt ämne med oförutsägbara trender, där många upp och nergångar sker snabbt och plötsligt. Använd alltid en pålitlig kryptoplånbok med säkra lösenord och med back-up då ett förlorat inlogg kan kosta dig hela din investering.


4. Investera genom sparkonto

Ett aningen långsammare men vanligtvis tryggt sätt att få pengarna att växa är att lägga in dem på ett sparkonto med en bra ränta. Din bank adderar då avkastningen till ditt konto årligen och låter dig på så sätt ta ut vinst av att du sparar dina pengar hos sagd bank. Under rådande ekonomi är det däremot tryggare att investera i tillgångsslag med högre avkastning då pengarna som ligger på banken tappar värde i en takt som överskuggar den potentiella vinsten.


5. Personlig investering

I slutändan finns det ingen bättre investering än sig själv. Genom att investera i egen utbildning och personliga erfarenheter har du inte bara möjlighet att få en högre lön, du kan dessutom få en större förståelse i de investeringstips vi angett ovan. Att investera i sig själv kräver oftast inga stora insatser i form av kapital utan är snarare en investering i form av tid och ansträngning.


Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. Varje investering är förknippad med en risk och du kan förlora hela eller delar av det investerade kapitalet. Läs om risk