De bygger boenden för personer med särskilda behov

Ascape arkitektur

Fastighetsprojektet i Bollnäs går enligt plan. Ascape Arkitektur och dotterbolaget Lantz studio upprättar nya boenden för personer med särskilda behov. Med finansiering av Kameos investerare bygger de just nu ett LSS-boende i Bollnäs – “projektet löper på som det ska” berättar en av bolagets grundare.

  • Dela:

Av Linda Borgudd, Marknadskoordinator Kameo Sverige  I  Publicerat 2020-04-01


Vill du vara med och främja Bollnäs samhällsutveckling? Nu har du chansen att investera i en samhällsnyttig och spännande projektresa!* Hyresgästerna har 15 år långa kontrakt och bygget är på god väg. Nu önskar de finansiering av Kameos investerare på 1 375 000 kr.

Läs om hur du kan investera och öppna ett kostnadsfritt konto på kameo.se


Ascape Arkitektur AB är en Arkitektbyrå med expertis inom ett flertal typer av kategoriboenden, exempelvis äldreboenden och LSS-boenden.


IMG_2545 2

Upprättar LSS-boende med hjälp av Kameo

Ascapes kunder är oftast fastighetsutvecklare, som i sin tur har ett avtal med en hyresgäst, exempelvis ett privat vårdbolag. Ett av bolagets nuvarande projekt är ett LSS-boende i Bollnäs, med 6 lägenheter samt gemensamhetsutrymmen, såsom ett gemensamt kök och vardagsrum. Totalt är fastigheten på 540 m2. Projektet finansieras av Kameos investerare.


– Vi reser takstolar denna och nästa vecka, så snart har vi ett tätt hus. Allt går enligt plan och hela fastighetsprojektet kommer att vara klart den 19 augusti i samband med att alla flyttar in.


IMG_2594 (2)

Har projektet påverkats av den rådande corona-situationen? 

– Nej, projektet löper på som det ska. Huset är färdigproducerat i fabriken och nu har arbetet med att färdigställa huset på plats börjat. Vi är för tillfället inte oroliga över coronavirusets påverkan då arbetet i fabriken är klart och resterande arbete sköts på plats. Bollnäs är dessutom en liten ort med få bekräftade sjukdomsfall.


Hur kom ni i kontakt med Kameo från början?

– Vi googlade faktiskt. Vi var även i kontakt med en av era konkurrenter, men vi tyckte att ni hade bättre villkor från start. Vi tyckte att Kameo var snabbfotade och förstod affären fort. Vi har sedan start haft kontakt med er kreditanalytiker Jonas


Varför valde ni att finansiera via Kameo? 

– Vi behövde finansiering hyfsat raskt och Kameo agerade väldigt snabbt. Processen har fungerat väldigt bra och alla trancher som lagts upp på Kameos plattform har fulltecknades på mindre än en dag. 


Berätta lite om vad ni har för projekt på gång framöver?

 Vi kommer faktiskt upprätta ytterligare ett LSS-boende i samma kommun. Huset kommer att se likadant ut och bygget är planerat att starta i maj.


IMG_2530

* Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i projekt på Kameos plattform kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitaletÄr du intresserad av att investera i fastighetslån och vill vara en del av samhällsutvecklingen i Bollnäs? 

Läs om hur du kan investera och öppna ett kostnadsfritt konto på kameo.se

Du hittar lånet här