Fastighetslån med bra ränta – ett attraktivt komplement i din sparportfölj

IMG_4700

Att investera i fastighetslån kan ge en avkastning på runt 8–12%. Det är inte riskfritt men genom en gedigen kreditbedömning och säkerhet för lånen har Kameo hittills inte haft några konstaterade kreditförluster.

  • Dela:

Av Cecilia Enlund, CMO Kameo  I  Publicerat 2019-10-09Så här fungerar det:
- Som investerare och långivare får du månadsvisa ränteutbetalningar. Löptiden ligger på 13 månader i snitt och när den är slut återbetalas beloppet du lånat ut. I genomsnitt har räntan legat på 9,8% under de fyra år vi funnits, säger Kameos VD i Sverige, Fredrik Källgren. 


Man bör komma ihåg att den här typen av investeringar alltid är förenade med risk och att det inte går att garantera att det inte blir några kreditförluster framgent.
- Vi analyserar varje företag noggrant. Av de cirka 180 projekt Kameo jobbat med har vi endast två lån där process pågår för att driva in försenad återbetalning, säger Fredrik. 


Att en osäker fordran ändå kan återbetalas i slutändan är egentligen inte så konstigt.
- Vi tar alltid säkerhet i projekten, som exempelvis pant i en fastighet eller personlig borgen, säger Fredrik.


Att investera i fastighetslån är ett intressant komplement till andra placeringar.
- Många gillar att det blir konkret och att man får insyn i hur projekten utvecklar sig. Det ger också en betydligt högre ränta än sparkontot, även om den här typen av investeringar är förenade med en viss risk. Hos oss kan du investera i lån från 500 kronor, vilket gör det enklare att sprida riskerna. Den genomsnittliga investeraren har investerat i 12 olika projekt, vilket är kul att se, säger Fredrik. 


Vill du komma igång och investera? 
Öppna ett kostnadsfritt konto