Fortsatt stort intresse för att investera hos Kameo

fredrik

Förra veckan investerade våra kunder mer än 10 miljoner i säkerställda lån på vår plattform. – Det här visar att fler söker sig till investeringar med underliggande säkerhet i dessa corona-tider, säger Fredrik Källgren, VD för Kameo i Sverige.

  • Dela:

Av Kameo I  Publicerat 2020-05-12


Den senaste tiden har vi sett att fler investerar i säkerställda lån på vår plattform. Både nya kunder, men också de som varit med oss ett tag, har valt att investera.
- Förra veckan investerades över 10 miljoner kronor på vår plattform. Jag tror att en av anledningarna till det stora intresset just nu är att många letar alternativ till börsen och investeringar med reella tillgångar som har en viss säkerhet och som hittills inte drabbats så hårt av krisen, säger Fredrik.


En tydlig trend är också att det investeras i många olika typer av projekt.  
- Det är förstås alltid klokt att sprida risken över flera projekt, säger Fredrik. Att man kan investera från 500 kronor och uppåt möjliggör att man kan bygga en diversifierad portfölj hos oss över tid. Förra veckan var det till exempel många investerare som gick in i alla lån vi publicerade på plattformen; ett radhusprojekt, en byggnation av hyreslägenheter och ett råvindsprojekt i centrala Stockholm. 


- Det är också fantastiskt att se att vi tillsammans kan fortsätta att bidra till att byggandet fortsätter i Sverige, trots krisen. Bostadsbristen kommer inte att försvinna på grund av den situation vi nu befinner oss i och genom att vi hjälper fastighetsutvecklare med finansiering gör vi det möjligt för fler bostäder att byggas. 


Vad är det för risker?
Precis som vid alla investeringar finns det även risker med att investera i lån på vår plattform.
- Av de över 250 lån som hittills publicerats, har dock inga kreditförluster konstaterats hittills, säger Fredrik. Den viktigaste rekommendationen från oss är att läsa på ordentligt om varje lån. Varje lån som publiceras återföljs med detaljerad information om lånet. Med hjälp av denna information kan du som investerare få en uppfattning om lånet passar dig och din riskprofil.


- Utöver denna information anger vi också ett riskbetyg för varje lån. Riskbetygen går från A, bedömd lägst risk, till E bedömds högst risk. Räntan på ett lån tenderar att reflektera risken för lånet, ju högre risk desto högre ränta, säger Fredrik. Oavsett riskbetyg så görs det alltid en gedigen kreditanalys innan vi publicerar ett lån på vår plattform.


Har risken i projekten ändrats sedan Corona-krisen?
- Det är olika från projekt till projekt. Generellt har vi ännu inte sett någon större påverkan. Man ska komma ihåg att det här också handlar om reella tillgångar och lån med en underliggande säkerhet. Samtidigt ska man vara ödmjuk inför den här enorma kris vi just nu befinner oss i, ingen vet riktigt vart det kommer att sluta. 


Är du intresserad av att investera i företags- och fastighetslån?

Öppna ett kostnadsfritt konto