Kameo satsar och stärker upp med seniora roller i Sverige

IMG_4721 (1)

Genom att rekrytera ny VD och marknadschef i Sverige vill Kameo stärka sin position på marknaden inom lånebaserad crowdfunding. 

  • Dela:

Av Linda Borgudd, Marknadskoordinator på Kameo


Sedan tidigare har Kameo tunga namn inom branschen, bland annat Urban Stärner, som både varit med och grundat Avanza och startat Nordnet. Nyligen rekryterades Cecilia Enlund som marknadschef och nu har Fredrik Källgren tillträtt som ny VD för Kameo i Sverige. 


Ny VD med stark bakgrund
Fredrik Källgren kommer till Kameo med en stark bakgrund inom bank, riskkapital och affärsutveckling. Närmast kommer Fredrik från det Investorägda hälsovårdbolaget Permobil där han har varit globalt ansvarig för företagets IoT satsning.

Fredrik Källgren beskriver sig som en affärsinriktad engagerad ledare med en passion för entreprenörskap och värdeskapande produktutveckling. 

-Kameo är inne i en väldigt spännande tillväxtfas i Skandinavien, med en produkt som verkligen gör nytta både för investerare och låntagare och som i slutändan bidrar till att skapa tillväxt och arbetstillfällen i Sverige. Jag ser verkligen fram emot att bidra med mina kunskaper och erfarenhet för att få bolaget att växa ytterligare. Kombinationen av att hjälpa investerare att få bra avkastning på sina investeringar samtidigt som vi hjälper entreprenörer att genomföra projekt som bygger Sverige lockar mig, säger Fredrik Källgren.


Ny marknadschef
Kameos nya marknadschef Cecilia Enlund har 20 års erfarenhet inom marknadsföring och finansbranschen. Hon har tidigare arbetat för bolag som Nordea, SEB och Skandia.

- Kameo är ett otroligt spännande bolag som är inne i en expansiv fas. Genom att öka varumärkeskännedomen för bolaget och synliggöra vårt erbjudande, kan vi göra skillnad för både investerare och entreprenörer i Sverige, Danmark och i Norge. Det händer väldigt mycket i bolaget och på marknaden nu och jag ser en otrolig potential för Kameo framöver. Det är också ett väldigt gynnsamt läge för vårt erbjudande nu när börsen är skakig och många sparkonton har 0% i ränta, säger Cecilia Enlund.


Grundarens ord 
- Jag är väldigt glad över att få välkomna Fredrik Källgren till Kameo som ny VD för Kameo i Sverige. Hans långa erfarenhet inom affärsutveckling och framgångsrika resultat kommer att vara en stor tillgång för oss. För att lyckas expandera är också marknadsföringen en oerhört viktig del och jag är därför glad över att även ha fått in Cecilia Enlund, med sin långa erfarenhet, till bolaget, säger Sebastian Martens Harung, CEO på Kameo.