Kameos första miljard!

Kameos management

Kameo är inte längre en liten spelare på marknaden. Vi har passerat vår första miljard i utlånat kapital och planerar nu att nå vår andra redan 2021. Bakom miljarden ligger hårt arbete, kunskap, motivation och förmågan att bygga relationer med både investerare och låntagare.

  • Dela:

Av Kameo  I  Publicerat 26.11.2020


Kameo management

På bilden från vänster: Fredrik Källgren – vd Sverige, Linn Hoel Ringvill – vd Norge, Jesper Johansen – vd Danmark


Miljardvallen är krossad – en milstolpe vi på Kameo är mer än stolta över. Fredrik Källgren, vd för Kameo Sverige, berättar om vad miljarden betyder för Kameo, samt hur framtiden förväntas att se ut.

– Det känns riktigt roligt! Det är resultatet av ett starkt och motiverat team, samt goda relationer med både våra låntagare och investerare. För oss är det inte själva beloppet som är det viktigaste, utan att det är ett viktigt steg på vägen mot att bevisa att den finansieringsform som vi erbjuder inte är någon exotiskt finansieringslösning, utan en etablerad och seriös finansieringsform på marknaden. 


Vilka är faktorerna som legat till grund för Kameos snabba tillväxt?

– En av de viktigaste faktorerna tror jag är att vi genuint älskar det vi gör. Vi vill förstå våra låntagare och deras projekt. Många av oss som arbetar på Kameo har ett starkt intresse av fastighetsbranschen och fastigheter. En del är eller har varit fastighetsutvecklare, några har byggt sina egna hem, en del har ett starkt intressera av renovering och design och många av oss har studerat eller läser utbildningar inom fastighetssektorn. Utöver det så drivs vi även av att ge fler möjligheten att investera i denna fantastiska bransch.


Hur tror du 2021 kommer att se ut för Kameo? 

– 2021 tror jag kommer att vara ett år där vi tar ytterligare ett steg mot att bli en etablerad finansieringsform på marknaden. Vi kommer att stärka vårt varumärke och målet är att låna ut ytterligare en miljard till fastighetsutvecklare i Skandinavien.


Hur ser du Kameos roll i branschen i framtiden?

–  Jag tror och hoppas att vi kommer att vara den aktör som etablerar, på riktigt, direktutlåning till företag som en naturlig och etablerad finansieringsform i Skandinavien.


Hur är det att jobba i den här typen av tillväxtbolag?
– Det är fantastiskt kul och en stor bidragande del i detta är teamet som vi har lyckats bygga upp på Kameo. Vi har lyckats bygga en kultur där vi tillsammans löser problem och hittar lösningar. Att vi i alla team är otroligt engagerade och kunniga, är vad som gör det inspirerande att arbeta på Kameo. På ett personligt plan tror jag att just detta är en absolut förutsättning för att kunna bygga upp ett starkt företag idag.


Nu, drygt 9 månader efter att Corona bröt ut, hur har Kameo påverkats av pandemin? 

– Det har, som för övriga samhället, varit en tuff tid. Vi har arbetat mycket på distans för att bidra till att minska smittspridningen i samhället. Detta valet har varit självklart men det har varit påfrestande då vår kultur och vårt arbetssätt bygger mycket på att arbeta tillsammans. Vi har trots detta lyckats ok. Vi har också under denna svåra tid ökat vår uppföljning med våra låntagare och informationsflödet mellan låntagare och investerare. Vi har under hösten sett att både investerare och låntagare har fått ett ökat intresse för vår tjänst, vilket vi tycker är kul.


Några ord från Kameos koncernchef, Sebastian M. Harung:

Seb - miljarden

”Att vi nu har passerat en miljard i är en fantastisk känsla! Detta är ett bevis på att konceptet fungerar bra i Skandinavien, vilket ger motivation till att fortsätta utveckla Kameo och på riktigt förbättra finans- och fastighetsmarknaden.

Det är också en speciell känsla eftersom vi lyckats nå miljarden, med minimalt med kreditförluster, i kombination med att vi har varit med och finansierat så många nya hem och skapat många nya arbetsplatser.

Nu ska vi låna ut en miljard till, och kommer aktivt vara med och förbättra marknaden – vi ska inkludera ännu fler projekt, ännu fler företag och ännu fler investerare. Kameo ska bli en central del av en mer modern finansmarknad!”