Kamigo: ”Att våga är en del av min livsfilosofi”

Kamigo investerar i fastighetslån

Möt May-Louise, en av våra härliga Kamigos som bara det senaste året har fått upp ögonen för investeringar både på börsen och via Kameo – idag har hon investerat i 25 fastighetslån med en snittränta på 9%.

  • Dela:

Av Kameo


May-Louise investerar i fastigheter genom Kameo

 May-Louise investerar i fastigheter genom Kameo


Hej May-Louise! Berätta lite om dig själv, vem är du?

 Kort och gott är jag född i Blekinge och bosatt i Malmö för 4:e gången. Jag har genom åren haft många arbetsplatser och jag kan säga att jag aldrig haft ett tråkigt jobb - att våga testa är en del av min livsfilosofi. Även om det kan kännas lite skrämmande. Precis som att våga mig in på Kameo.


Hur länge har du sysslat med investeringar, och hur uppkom intresset?

— Min första bankbok visar upp en insättning på 3 kr! Jodå, jag har kvar den som en raritet. Jag gillade att spara redan som liten och hade full koll på varje öre. Är så gammal att jag köpte godis för 1 och 2 öre (och då var alltså 3 kr rätt “mycket”).

Min första heltidsanställning gav bra överskott av lönen och jag valde att köpa en bankobligation för 10 000 kr. Efter 10 år var den uppe i 30 000 kr. Det visade sig bli grunden till att alltid ha en buffert och att aldrig låta den gå ner till noll.


”tog lång tid innan jag valde att röra mina sparpengar" 

— Min bakgrund inom administration gör också att jag tycker om att ha full kontroll. Vilket egentligen är både bra och dåligt. Det tog nämligen extremt lång tid innan jag valde att röra mina sparpengar och istället lät jag dem vara på ett vanligt sparkonto med allt sämre ränta. Vansinnigt. Jag vet, men kändes vettigt just då.

För nästan ett år sedan tog jag klivet in på börsen utan några förkunskaper. Ett steg som jag lärt mig mycket av och inte ångrar. Jag skapade ett konto på en nätbank och sedan ett till. Det var roligt och spännande att följa siffrorna, även om mina placeringar innebar en risk.


Varför är fastighetslån en del av din investeringsportfölj?

 I samband med min börsintroduktion, blev jag mer aktiv på Instagram. Några av de personer jag följde gjorde inlägg om Kameo. Ju mer jag läste, desto mer intresserad blev jag. Bra ränta, relativt låga risker, och nu är jag stolt över att jag investerat i många fina byggen! Jag har fastighetslån via Kameo som ett komplement till börsen och i nuläget har jag investerat i drygt 25 stycken med en snittränta på 9%. De ger ger mig ett jämnt flöde av ränteutbetalningar varje månad.


Har du någon strategi när du investerar i lån genom Kameo?

— Jag investerar gärna i flera olika projekt, för att sprida risken. I grunden finns ett starkt miljöengagemang, men jag vill även ge t.ex. kvinnliga entreprenörer företräde. Ju längre tid jag investerat via Kameo, desto roligare tycker jag det är.


Vilka är de främsta fördelarna med Kameo, tycker du?

— Många fördelar! Främst att det är extremt bra administration med ordning och reda.
Som investerare får jag snabba uppdateringar och rent allmänt bra kundservice på alla sätt.
Kameo erbjuder även olika projekt inom många olika områden och jag tycker det är inspirerande att låna ut mina pengar och veta att de kommer till nytta.
 
Det sker löpande återbetalningar av lån och uppdateringar om hur det går för projekten, vilket jag tycker är bra. Sedan uppskattar jag också att Kameo sänder in alla uppgifter till Skatteverket. 30% skatt på räntan ligger automatiskt till grund på deklarationen.
 
Nu efter att ha varit en Kamigo ett tag, med över 25 lån i bagaget, kan jag starkt rekommendera Kameo som företag. Givetvis med eget ansvar och inte låna ut mer än vad man kan bemästra.Är du också intresserad av att börja investera i fastighetslån via Kameo?
 
Öppna ett kostnadsfritt konto