Med hjälp av tusentals Kamigos ökade lönsamheten

Byggvestor x Kameo

Vår kära samarbetspartner Byggvestor har återigen gjort succé! Ytterligare 17 bostäder har upprättats i Bredsand, strax utanför Enköping. Nu återbetalas hela lånet på 55 miljoner kronor, och Richard Domanski vill uttrycka sin tacksamhet till alla Kamigos som möjliggjort detta projekt. Richard berättar även om vilken lyckad affär det har blivit för bolaget, tack vare Kameo.  

  • Dela:

Av Kameo | 2021-03-04


Samarbetet startade 2018 när Richard Domanski och Andrzej Jus, entreprenör-duon bakom bolaget Byggvestor, tog sitt första lån genom Kameo. Sedan dess har bolaget hunnit finansiera ytterligare ett projekt genom Kameo, och idag kan vi stolt berätta att Kameos investerare har upprättat totalt 27 bostäder på nästan 5000 kvm i Bredsand, tillsammans med Byggvestor.


I veckan återbetalade bolaget sitt andra lån på 55 miljoner kronor, som gick till uppförandet av 17 lägenheter i Bredsand, Enköping. I samband med återbetalningen av lånet, vill Richard Domanski tacka alla Kamigos, som gjort projektet möjligt.

Jag vill tacka alla investerare för förtroendet och att ni har varit med under resans gång. Det är Byggvestor och alla investerare, som tillsammans har byggt dessa bostäder. Ni ska vara stolta över att det idag bor ca. 50 personer i de bostäder ni har finansierat.


Finansierar 17 lägenheter med Kameo

Samtliga bostäder är 184 kvm med tillhörande förråd och två stycken parkeringsplatser. Husen är utrustade med solceller på taket och ett förinstallerat system som gör det möjligt att styra över inomhustemperatur, värme samt belysning genom en app.


Högre avkastning med hjälp av Kameo
Alla 17 lägenheter är sålda, till ett försäljningspris som bolaget är mycket nöjda över. Enligt Richard och Andrzej bidrog den visningslägenhet bolaget fick möjlighet att bygga, till en stor del av det höga priset.

 Det är lättare att sälja när man kan gå in i bostaden och föreställa sig hur det skulle vara att bo där. Då kunde vi också visa de fina materialen vi har valt.  En del fastighetsutvecklare försöker sälja på ritning, men det många inte förstår är att det drar ner på priset.  Vi valde istället att vända oss till Kameo för att bygga ett visningshus, vilket resulterade i att vi kunde sälja för ca. en halv miljon kronor mer per bostad – även om Kameos lån kostade mer än bankens, blev avkastningen högre i slutändan.


Kameo som helhetspartner
Byggvestor lånade totalt 55 miljoner kronor av Kameos investerare, för uppförandet av 17 lägenheter i Bredsand. Kameo kunde erbjuda 85% i belåningsgrad och delade upp lånet i 12 trancher. På bara 12 månader stod hela projektet klart och nu har samtliga trancher återbetalats till Kameos långivare – ett lyckat samarbete helt enkelt! Richard Domanski uttrycker även han, att samarbetet med Kameo har varit kanon, och ger oss några fina ord.

– Kameo är väldigt snabba på att svara och jag har haft väldigt fina dialoger med både Jacob Ohlin och Petter Leidvik, som är tillmötesgående, lyssnar och ser till att helheten blir bra. Det jag gillar med Kameo är att ni har ett ”win-win tänk”, och är med under hela projektet, säger Richard Domanski.

– Jag gillar även att ni betalar ut lånet i trancher under projektets gång samt ser till att bygget löper på, genom att komma ut på platsbesök och se projekten på nära håll, fortsätter Richard.


Platsbesök Bredsand

Fredrik Källgren, vd för Kameo Sverige, och Petter Leidvik, Lending Operations Manager, är ute på platsbesök i Bredsand, Enköping. 
 
Åtta av sjutton lägenheter är nu tillträdda av nya ägare och projektet i sin helhet är färdigställt. Resterande tillträden sker under våren. Bolaget väljer i samband med utbetalning av föreningslånet att återbetala samtliga trancher. Vi på Kameo önskar bolaget ett stort lycka till och hoppas att våra vägar möts snart igen! Vill du ansöka om lån till ditt fastighetsprojekt? Läs om vad vi kan erbjuda här