På grund av sjukdom är vår telefonsupport ej tillgänglig från 15.30 idag. Du är alltid välkommen att skicka ett mail till oss på helpdesk@kameo.se

Meet the team – Fredrik Källgren, VD på Kameo Sverige

Kameo Sverige VD Fredrik

Lär känna vår fantastiska VD, Fredrik Källgren. I veckans "Meet the team" berättar han om vad det innebär att vara VD på Kameo och varför han ser så stor potential i vår produkt. Han delar även med sig av vilken aktie som var den allra första han investerade i. 

  • Dela:

Av Linda Borgudd, Marknadskoordinator Kameo Sverige  I  Publicerat 2019-11-19


Berätta kort om dig själv och din bakgrund
- Jag heter Fredrik Källgren, 37år, bor i Stockholm men uppvuxen i Östersund. Jag är utbildad civilingenjör och civilekonom och har de senaste 14 åren arbetat med olika typer av finansierings-, produktutvecklings- och affärsutvecklingsfrågor i både Sverige och utomlands. Jag har under åren träffat väldigt många duktiga entreprenörer och drivna personer med bra idéer och höga ambitioner, men har förvånats över hur svårt det är att säkra finansiering. Paradoxalt nog finns det mycket riskvilligt kapital som vill investera i dessa typer av projekt, men som inte ges möjligheten – detta vill vi på Kameo ändra på!


Vad har du för roll på Kameo och vad innebär den?
- Jag är VD för Kameo Sverige, vilket innebär att jag är ansvarig för vår svenska verksamhet och att vi kan leverera en tjänst som gör nytta för både investerare och entreprenörer. Just nu arbetar vi mycket med att lyckas ta bort mystiken kring ’crowdlending’ och få gemeneman att inse att detta är en finansieringskälla bland andra.


Berätta om hur du kom i kontakt med investeringar från början?
- Mitt investerings och sparintresse kommer framförallt från min pappa. Han fick mig att tidigt börja spara och investera. Mitt första aktieköp var 12st FöreningsSparbanken aktier för 200kr.


Dina 3 bästa podcast-tips?

  • Financial times news briefing
  • Maratonlabbet
  • Börspodden

Vad gillar du att göra när du inte jobbar?
- Jag har två barn som tar upp större delen av min fritid men jag gillar också att renovera och bygga. Just nu lägger jag ner mycket tid på att renovera en gammal släktgård i Jämtland. Utöver det så gillar jag att baka och idrotta, framförallt löpning, simning och längdskidor.