På grund av sjukdom är vår telefonsupport ej tillgänglig från 15.30 idag. Du är alltid välkommen att skicka ett mail till oss på helpdesk@kameo.se

Skakigt på börsen?

etienne-beauregard-riverin-B0aCvAVSX8E-unsplash

Det har skakat en del på världens börser i sommar. Som investerare kryper paniken lätt fram i takt med att de gröna siffrorna på börsen övergår till röda. Håll dig lugn – vi ger dig tips på hur du hanterar denna situation.

  • Dela:

Av Linda Borgudd, Marknadskoordinator Kameo Sverige  I  Publicerat 2019-09-11


Det har skakat en del på världens börser i sommar. Den senaste månaden har handelskriget mellan Kina och USA varit en bidragande faktor. Som investerare kryper paniken lätt fram i takt med att de gröna siffrorna på börsen övergår till röda. Håll dig lugn – i väntan på Trumps nästa tweet passar vi på att ge dig ett par tips på hur du kan hantera denna omtumlande situation.


Låt inte dina sparpengar ligga på ett sparkonto med nollränta. I en undersökning Statistiska Centralbyrån gjorde nyligen framgår det att svenskarna har ökat sitt sparande på det traditionella sparkontot med över 60 miljarder kronor under andra kvartalet 2019 (scb, 2019). Denna statistik visar på den trygghet många känner i ett sådant sparande – men hur tryggt är det egentligen?


Vill du få dina pengar att växa är det dags att tänka om. Inflationen kan nämligen förvandla ditt sparkonto till en förlustaffär. Ge istället din sparportfölj lite tid och kärlek, så kommer du att se hur dina pengar kan växa över tid. Med en eventuell närmande lågkonjuktur kan det vara värt att sprida riskerna utanför börsen och satsa på någon form av alternativ investering.


Ett attraktivt alternativ är att investera i fastighetslån – exempelvis via Kameo. På Kameos plattform har privatpersoner och företag möjligheten att investera i fastighetslån med en årlig ränta på 5–15%, med en genomsnittlig årsränta på 9,8%*. Vilken ränta lånet har är beroende av vilken riskklass lånet är i. Som investerare bestämmer du själv vilka lån du vill investera i samt i hur många, men för att sprida riskerna ytterligare rekommenderar vi att du fördelar ditt kapital över flera lån.


Läs mer om risk och riskklasser här.


Figuren nedan illustrerar hur ett månadssparande kan komma att se ut om du sparar 1000 kr i månaden i 10 år, beroende på vilken ränta månadssparandet har.


Spara 1000 kr i månaden i 10 år

*I dagsläget har Kameo förmedlat över 170 lån med en genomsnittlig årsränta på 9,8%. Var dock uppmärksam på att historisk avkastning aldrig är någon garanti för framtida avkastning.  De pengar som placeras i projekten kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet.


Öppna ett kostnadsfritt konto


Som alltid är du välkommen att kontakta oss vid eventuella frågor eller om du vill ha hjälp med att öppna ett konto. Du når oss på 010-483 58 80 eller helpdesk@kameo.se.