Bästa investerare! Den 1 juni kommer Kameos hemsida att vara otillgänglig under en kort tid på grund av planerat underhåll. Hemsidan kommer att vara nere från kl. 10.00 och förväntas vara åter i drift ca. 2 timmar senare. Vi ber om ursäkt för eventuella olägenheter detta kan medföra och tackar er för ert tålamod och förståelse.

Kameo har uppdaterat de allmänna villkoren för långivare. Du hittar allmänna villkor genom att klicka på "Användarvillkor" i footern.

"Vi har mycket spännande på gång"

Sebastian Harung

Extern artikel: Fintechbolaget Kameo sammanför investerare och växande företag, främst i fastighetsbranschen. Företagets vd och grundare Sebastian Harung berättar för Fastighetssverige om allt som händer hos dem nu.

  • Dela:

Av Joakim Johansson, Fastighetsverige I  Publicerat 2020-12-01. Texten är tagen från fastighetssverige.se


Fintechbolaget Kameo sammanför investerare och växande företag, främst i fastighetsbranschen. Via Kameos plattform kan företagen låna pengar från småsparare. Investerarna, får sedan ränteutbetalningar månadsvis under en förbestämd löptid och därefter betalas lånet tillbaka.

– Vi har mycket spännande på gång och kör på här. Målsättningen är att dubbla omsättningen varje år de kommande tre åren, säger Sebastian Harung, vd och grundare av Kameo, till Fastighetssverige.
– Vi har hittat en intressant nisch som de stora bankerna inte är verksamma inom.
 
Kameo har precis nått en viktig milstolpe – sedan starten har man nu lånat ut en miljard kronor till fastighetsutvecklare i Skandinavien.
– Det finns stora tillväxtmöjligheter främst mot små och medelstora företag, säger Sebastian Harung.
  
Bostadsbristen innebär att det behöver byggas mycket i Sverige. Det gäller framförallt i storstäder och regionstäder. Men det här innebär också att byggarna behöver finansiering.
– Folk måste ha hus att bo i. Det finns stora möjligheter här, säger Sebastian Harung.
  
Byggmarknaden skiljer sig också åt på flera sätt om man jämför Sverige med Norge.
– Det finns många fler stora utvecklare i Sverige. I Norge är det mer mindre spelare. Sverige har industrialiserat hela byggprocesserna på ett helt annat sätt, säger Sebastian Harung.
  
Kameo genomförde nyligen vad som – åtminstone så långt Kameo känner till – är Nordens största crowdfundinglån. Cirka 3 000 investerare har tillsammans lånat ut 43 miljoner kronor till byggstarten av åtta parhus i Nacka.
– Snittstorleken ligger på 8 miljoner kronor idag. Den stiger till 14 miljoner nästa år och upp till 20 miljoner i snitt på lite längre sikt, säger Sebastian Harung.
  
Expansionen kommer inte att innebära att de behöver rekrytera fler medarbetare i någon stor omfattning.
– Det enda som är planerat är att vi ska insourca it-funktionen. Den sköts av konsulter idag, säger Sebastian Harung.
  
Företagets största ägare är den nordiska investeringsbanken ABG Sundal Collier.
– De äger 38 procent. Vi har idag 53 investerare, primärt norska. Och några svenska med men ingen känd, säger Sebastian Harung.


- Joakim Johansson


Källa: Fastighetssverige