Kameo löser fastighetsbranschens behov av finansiering

Jonas Bergman Kameo

Vi har intervjuat Kameos säljchef Jonas Bergman, som själv har erfarenhet från fastighetsbranschen och är övertygad om att aktörer som Kameo är avgörande för fastighets branschen idag.

  • Dela:

Med lägre krav på förhandssålt, högre belåningsgrad, och en skräddarsydd finansiering har Kameo blivit en populär finansieringskälla för fastighetsutvecklare. Idag har investeringsplattformen Kameo finansierat över 700 fastighetsprojekt i Skandinavien för strax över 3 miljarder kronor.


Kameo grundades 2014 av Sebastian Harung och Avanza-veteranerna Bjørn Braathen och Urban Stärner, med visionen att demokratisera den historiskt sett konservativ finansmarknaden. Idag är Kameo Skandinaviens ledande plattform för investeringar i fastighetslån, med finansjättar som Ilija Batljan och ABG Sundal Collier i bolaget.
“Vi öppnar upp marknaden för fler fastighets aktörer än vad storbankerna gör. Genom Kameo får fler mindre- och medelstora bolag möjlighet till finansiering som har svårt att få kapital genom en traditionell bank”, säger Jonas Bergman, Säljchef på Kameo. Jonas Bergman kommer själv från fastighetsbranschen och är övertygad om att aktörer som Kameo är avgörande för fastighets branschen idag.


Nya vägar till finansiering

Varför behövs den här typen av aktörer på marknaden? “Med hjälp av aktörer som Kameo kan fastighetsutvecklare hitta nya vägar till finansiering, som tidigare varit svårt i en konservativ marknad där banker och andra kreditmarknadsbolag inte finansierat den typ av bolag som Kameo kan göra.”


Finansierar fastighetsprojekt – i alla skeden av projektet

Kameos filosofi är att hjälpa utvecklare att uppnå sitt slutmål, och erbjuder därför finansiering till fastighetsprojektets alla skeden. Kameo har idag hjälpt över 700 fastighetsprojekt med finansiering till allt från från markköp, byggnadskreditiv och toppfinansiering, till att lyfta ut equity i slutskedet av projekt för att hjälpa utvecklare att gå vidare till nästa projekt.


Kameo Lovehusen

Kameos låntagare Lovehusen vann i år Nacka kommuns arkitekturpris Stadsbyggnadsutmärkelsen 2021. Projektet Lovehusen Storängen finansierades genom Kameo, hela vägen från markköp till färdigställandet av bostäderna.


Högre belåningsgrad än de flesta av våra utmanare

Jonas berättar att ytterligare en fördel med Kameo är möjligheten att utveckla flera projekt samtidigt, vilket ofta är en begränsning hos en bank eller andra kreditmarknadsbolag. “Kameo är även väldigt flexibla gällande försäljning, vi har möjlighet att ge högre belåningsgrad än de flesta av våra utmanare – upp till 90% LTC, och skräddarsyr alltid finansieringen efter kundens behov.” adderar Jonas.


Lån genom Kameo

• Lånestorlek per projekt: 5 000 000-150 000 000 kr.

• LTC: Upp till 90%

• LTV: 75%

• Låga krav på antal förhandssålda enheter jämfört med traditionella aktörer

• Flexibla avtal och säkerhetsvillkor


Kontakta oss: Jonas Bergman | 076-604 40 04 | jonas@kameo.se