Vår telefonväxel är stängd från kl15 den 22a december tills kl09 den 2a januari. Vid frågor är ni välkommen att kontakta oss på helpdesk@kameo.se. Önskar er en God Jul och Gott Nytt År!

Vår telefonsupport är stängd under dagen idag på grund av begränsad bemanning, men öppnar återigen imorgon. För frågor är du välkommen att kontakta helpdesk@kameo.se.

Förvärvslån och marklån

Med ett förvärvslån eller marklån genom Kameo hjälper vi till att finansiera fastighetsförvärv åt företag med erfarenhet inom branschen. Vi erbjuder en snabb och smidig handläggningsprocess, samt med en högre belåning än vad banken kan erbjuda. Med finansiering via Kameo kan ni ta er an projekt som annars inte varit möjliga.

Kameo erbjuder en möjlighet att förvärva befintliga fastigheter eller tomtmark för att driva ditt nästa fastighetsprojekt.


Kameos krav och indikativa villkor

Kameo strävar efter att leverera en flexibel och skräddarsydd produkt. Vi bedömer varje förvärvslån baserat på ett antal parametrar och kan undantagsvis avvika från max- och minimumgränserna som anges i tabellen.

Löptid Min 3 mån – Max 36 mån
Minsta lånebelopp 2 000 000
Max lånebelopp 70 000 000
Max LTV (belåningsgrad) 75% (inklusive befintliga lån)
Max LTC (lån mot kostnader)  Upp till 90%
Eget kapital i projektet Ja
Ränta 5-15%

Vad är ett förvärvslån?

Ett förvärvslån, eller förvävskredit, är ett lån som tillhandahålls för att hjälpa företag att förvärva befintliga fastigheter eller tomtmark. Detta lån kan vara särskilt användbart för företag som värdesätter en snabb och smidig process, behöver en flexibel partner för att hjälpa dem att genomföra deras önskade förvärv, eller föredrar en högre belåningsgrad än vad deras bank kan erbjuda.


Ansökningsprocessen för ett lån till förvärvslån

Att ansöka om ett lån till företagsförvärv hos Kameo är enkelt och smidigt. Vi erbjuder en snabb ansökningsprocess där du ofta får besked om din låneansökan inom en vecka. Vi erbjuder flexibla avtal och säkerhetsvillkor och har låga krav på antal förhandssålda objekt.


Kontakta en analytiker

Jacob Ohlin analytiker

Jacob Ohlin

Head of Analysis

jacob@kameo.se

Sasan Shabani - kreditanalytiker

Sasan Shabani

Kreditanalytiker i Sverige

Kontakta Sasan på sasan@kameo.se

Filip Hansson analytiker

Filip Hansson

Sales Manager

filip@kameo.se

4 anledningar till att söka fastighetslån via Kameo

  • Tusentals potentiella investerare
  • Enkel och snabb ansökningsprocess
  • Flexibla avtal och säkerhetsvillkor
  • Låga krav på antal förhandssålda objekt

Vanliga frågor

Hur snabbt kan jag förvänta mig att få ett godkännande för mitt lån?

Hos Kameo kan du ofta förvänta dig att få besked om din låneansökan inom en vecka.


Vad är den vanliga löptiden för förvärvs- och marklån?

Den vanliga löptiden för ett förvärvs- eller marklån hos oss är mellan 3 månader till 36 månader.


Hur bestäms räntan på mitt förvärvslån?

Räntan på ett förvärvslån hos Kameo bestäms individuellt för varje lån, med räntor som varierar mellan 5% till 15%.


Kan jag betala tillbaka mitt lån tidigare än planerat?

Detaljer om förtida återbetalning bör specificeras i ditt individuella låneavtal. Det bästa sättet att få den mest korrekta informationen är att direkt fråga din kontaktperson.


Vilka typer av fastigheter eller projekt kan finansieras med dessa lån?

Förvärvs- och marklån hos Kameo kan användas för att förvärva befintliga fastigheter eller tomtmark där du planerar att genomföra ditt nästa fastighetsprojekt​.


Hur skiljer sig ett lån till företagsförvärv från andra typer av företagslån eller fastighetslån?

Lån till företagsförvärv skiljer sig från andra företagslån eller fastighetslån genom att de specifikt är utformade för att finansiera förvärv av befintliga fastigheter eller tomtmark, och de kan erbjuda högre belåning än traditionella banker.


Vad är skillnaden på förvärvs- och marklån

Förvärvs- och marklån är två olika typer av lån som används inom fastighetssektorn. Här är skillnaderna mellan dem:

Marklån: Ett marklån är ett lån som tas för att finansiera köpet av marken där en fastighet ska byggas. Det används vanligtvis när en person eller ett företag vill förvärva en tomt för att bygga en bostad, affärsbyggnad eller annan typ av fastighet. Marklånet täcker kostnaden för marken och eventuella förberedelser som behövs innan byggprocessen kan påbörjas, såsom markundersökningar eller utjämning av marken. Marklånets återbetalning kan ske över en längre tidsperiod, vanligtvis upp till 10 eller 20 år.

Förvärvslån: Dessa lån används för att finansiera köpet av en befintlig fastighet, det vill säga en fastighet som redan är byggd och klar för att användas. Det kan vara en bostad, kommersiell fastighet eller annan typ av fastighet. De kan användas av både privatpersoner och företag som vill förvärva fastigheter för olika ändamål, till exempel som investeringar eller för att använda fastigheten i den egna verksamheten. Återbetalningstiden för dessa lån kan variera, men vanligtvis sträcker den sig från några år upp till flera decennier, beroende på långivarens villkor och låntagarens ekonomiska förhållanden.


Referensprojekt

Ascape arkitektur

Finansiering till LSS-boenden i Bollnäs

Med finansiering av Kameos investerare, byggde Ascape Arkitektur och dotterbolaget Lantz studio LSS-boenden i Bollnäs.

Fastighetslån via Kameo

Byggnadskreditiv till 24 bostadsrätter på Värmdö

Fastighetsbolaget Vivioo har finansierat 24 bostadsrätter på Värmdö, med hjälp av Kameos investerare. 

Drosk finansiering

Finansiering till 34 hyresrätter i Enköping

Acasa bostad upprättade 34 hyresrätter i Enköping, Bredsand, med finansiering genom Kameo. Kamoes investerare lånade totalt ut 54 600 000 kr.