Fler väljer Kameo för fastighetsfinansiering

2020-003499

Kameo har gått från att finansiera projekt på 5 miljoner kronor till att idag finansiera projekt på i snitt 15 miljoner, på grund av att fler större bolag vänder sig till Kameo. Kameos grundare, berättar om Kameos strategi framåt samt varför räntorna på Kameos lån är en aning lägre idag.

  • Dela:

Av Kameo


I takt med att intresset för att investera i lån hos oss ökat, har vi också kunnat erbjuda er fler investeringsmöjligheter och lån till allt större aktörer - vilket känns fantastiskt! Många av de projekt vi publicerar är numer ofta i konkurrens med nischbanker och kreditmarknadsbolag.  Exempel som kan nämnas är finansieringen av ett projekt i Nacka för uppförandet av 26 bostäder där Kameos investerare är med och finansierar 110 miljoner kronor eller ett bostadsrprojekt i Strängnäs till ett lånebelopp av 55 miljoner kronor.


En konsekvens av att vi har kunnat erbjuda er investeringsmöjligheter i större fastighetsprojekt med lite lägre risk, är att den gemonsnittliga räntan gått ner något sedan start. Vissa lån kan fortfarande få en högre ränta, exempelvis på grund av få försålda objekt eller högre belåningsgrad (LTV), men dessa är typiskt sett mindre lån. Dock har räntan på våra lån alltid varit en bra bit över 8 procent per år*


graf

Genomsnittlig årsränta sedan start på Kameos plattform


Lån av högsta kvalitet
Vår strategi är att kunna erbjuda många lån till kreditvärdiga bolag som skulle få finansiering via banken. Ambitionen är att inga av de lån vi publicerar ska resultera in en förlust samtidigt som du ska få avkastning på dina investeringar. Genom att konkurrera med nischbanker och kreditmarknadsbolag för större projekt, med lite lägre ränta, kan vi över tid också erbjuda fler lån till våra investerare. Det är vår högsta prioritet just nu. 


Att investera i fastighetslån är ett sätt att sprida risken och även få avkastning utanför börsen. Lånen vi förmedlar är mindre korrelerade med aktiemarknaden och har lägre risk, men högre risk än sparkonton. Det är ofta, och inte minst i det marknadsläge vi befinner oss i just nu med stigande inflation och skakig börs, en bra strategi att sprida risken över flera avkastningskällor. 


/ Sebastian Harung, grundare och CEO på Kameo


Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. Din investering kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet.


Öppna ett kostnadsfritt konto hos Kameo!


Tveka inte på att kontakta oss om du har några frågor eller om du vill ha hjälp med att öppna ett konto! Du når oss via telefon (010-483 58 80) eller mail (helpdesk@kameo.se).