Tillsammans kan vi skapa en bättre finansmarknad

Vi tycker att alla borde ha möjlighet att investera till bra avkastning i fastighetsprojekt och företag och har därför bestämt oss för att skapa en tjänst som gör det möjligt.

Kameo är en plattform för lånebaserad crowdfunding där personer och institutioner kan investera i företagslån till entreprenörer som i sin tur kan genomföra ett fastighetsprojekt eller utveckla sitt företag med hjälp av finansieringen från Kameo.

Välkommen till Kameo

Idén om lånebaserad crowdfunding kommer ursprungligen från Storbritannien och kan ses som den finansiella grenen av delningsekonomin. 

Kameo bildades 2014 och lanserades 2016 efter att vi fick tillstånd från danska, norska och svenska Finansinspektionerna. Kameo ägs av anställda, styrelsen och ängelinvesterare. Vi har kontor i Stockholm och Oslo. 

Vi är onlinebaserat och använder teknik för att effektivisera våra processer. Vi hoppas därför att kunna minska avstånden mellan låntagare och långivare, och därigenom hjälpa investerare att få bättre avkastning samtidigt som fler fastighetsutvecklare och företagare får tillgång till finansiering. Enkelt, rättvist och smidigt - till räntor som passar alla. 

Sebastian Martens Harung, Kameo

"Nu är det dags att förbättra de finansiella marknaderna genom att inkludera fler människor"

Sebastian Martens Harung, VD och co-founder, Kameo

Team

Vanja Eriksson - VD på Kameo Sverige

Vanja Eriksson

VD Sverige

Vanja är VD på Kameo Sverige och har tidigare jobbat på bl a Itrim som affärsområdeschef och med internationell expansion. Hon har även lång erfarenhet av startups inom hälsa, retail och HR-Tech. BSc i Statsvetenskap, Stockholms universitet.

Kontakta Vanja på vanja@kameo.se /
070 795 30 93

Sebastian Martens Harung, VD

Sebastian Martens Harung

VD Norge, medgrundare

Sebastian är grundare och VD på Kameo och har tidigare jobbat på den norska banken DNB Markets, där han främst jobbade med Corporate Finance. Sebastian har MSc i Finans från Copenhagen Business School.

Kontakta Sebastian på sebastian@kameo.se / +47 930 25 638.

Urban Stärner

Urban Stärner

Teknisk chef

Urban har en lång karriär inom fintech bakom sig. Han började som kvantanalytiker på Öhman Fondkommission (idag Pareto). Där blev han sedermera en av personerna som startade Nordnet. År 1997 grundade han Avanza Bank, där han jobbade som CTO tills Avanza såldes till HQ.se 2001. Urban är styrelseledamot i företaget Trapets AB, marknadsledande inom IT-system för europeiska bankers regelefterlevnad, s k compliance.

Ola Heldal

Ola Heldal

Affärsutvecklingschef

Ola har många års erfarenhet av finans- och kreditmarknaden. Han har bland annat jobbat inom Fixed Income Investing hos Morgan Stanley, Fixed Income Sales & Trading hos Bank of America samt High Yield Credit Research hos Danske Bank Markets. Ola jobbade tidigare under flera år i norska Forsvaret, bland annat som Marinjägare. Han har en BA från Simon Fraser University och en MSc från London Business School.

Kontakta Ola på ola@kameo.no /
+47 455 04 006

Jonatan Ruohomäki

Jonatan Ruohomäki

Utvecklare

Jonatan är dubbelutbildad inom praktisk beteendevetenskap och systemutveckling. Han brinner för att utveckla nya system som kan förändra världen till det bättre. Han är också nyfiken på hur man kan sammanfoga och effektivisera alla delar i en verksamhet till en välfungerande helhet. Jonatan har tidigare arbetat på Nearest First AB.

Kontakta Jonatan på jonatan@kameo.no /
0733 52 72 77

Markus Linell

Markus Linell

Fastighetsanalytiker

Markus kommer direkt från skolbänken och är student på Kungliga Tekniska högskolan där han varvar studier i fastighetsutveckling med sin tid här på Kameo. Han har en stark entreprenöriell anda och tillsammans med fyra studiekollegor sålde han sitt första företag redan som 18-åring.

Kontakta Markus på linell@kameo.se /
0735 20 95 60

Elmer

Elmer Tikkanen

Webbanalytiker

Elmer har tidigare jobbat inom företagssupport för en av nordens största telekomoperatörer. Han driver också en verksamhet inom musikproduktion sedan några år tillbaka. Elmer har ett stort tekniskt intresse som präglas av viljan att hitta nya användningsområden och effektivisera system.

Kontakta Elmer på elmer@kameo.se /
0700 22 30 59

Grim

Grim Rogan

Kundsupportansvarig

Grim representerar en frisk luft av stark telefonvana och människobemötande. Han har en bakgrund inom eventvärlden där han ofta håller i planering, drift och kommunikation. Bland annat har han jobbat i samarbete med Sveriges Television.

Kontakta Grim på grim@kameo.se /
0729 71 97 72

Styrelsen

Helge Lunde

Helge Lunde

Ledamot

Helge är senior konsult och partner på Crux och har tidigare varit VD för Signatur och Digi. Han har även varit senior aktiemäklare för RS Platou, Kaupthing och Orion Sec och senior konsult på GK Nordic. Hans kompetensområden är finans, PR och kommunikation. Utbildning: Graduate Engineer NTNU, B.ComHIOF.

Svein Jacobsen

Svein S. Jacobsen

Ordförande (Norge)

Svein är professionell styrelsemedlem och har erfarenhet som styrelsemedlem för bl.a. Expert, Nordea, Orkla, Tomra och varit CFO/CEO på Tomra. Hans kompetensområden är bank och finans. Utbildning: MBA Business Economics från Norwegian School of Business.

Bjørn Braaten

Bjørn Braaten

Ledamot

Bjørn är investerare och har tidigare haft en rad olika befattningar bl.a. chef på Statkraft och ägare och co-founder av Avanza Bank AB, Skankraft samt BMH Invest. Hans kompetensområden är finans, riskkapital och fintech. Utbildning: Technische Universität Berlin; Engineer & B.Com.

Milad Jafei, ledamot i Kameo

Milad Jafaei

Ledamot

Milad är både grundare av och VD på Västprojekt AB som är ett fastighetsutvecklings- och investmentbolag baserat i Göteborg. Företaget har investerat i Svenska Företagslager AB och Ringölager AB, i tillägg till flera andra fastighetsprojekt. Innan Västprojekt grundades har han varit inblandad i en mängd företag i fastighetsbranschen.

Anton Johansson

Anton Johansson

Ledamot

Anton är senior partner på Grebban, grundare av Headler, styrelseledamot i Reco och rådgivare åt bland annat Vattenfall, Fyndiq, Dailybitsof, E-commerce Park of Sweden och Weld. Anton har tidigare varit marknadschef på Twingly och VD p Osom, som han även grundade. Hans kompetensområden är e-handel, startups och sociala medier.

Warren Campbell, styrelsemedlem i Kameo

Warren Campbell

Ledamot

Warren är entreprenör och ängleinvesterare. Grundare och VD, Vireo Energy; Partner, McKinsey and Co. Hans kompetensområden är finans och startups. 

Utbildning: MBA Melbourne Business School; Bach Engineering, Sydney Univerity.

Vårt namn och logotyp

Kameo logga

Vi tror inte banken eller andra mellanhänder bör spela huvudrollen i finansmarknaden. Därför är vårt namn Kameo. 

Kameo är en nordisk version av det engelska begreppet Cameo role som betyder att man har en bakgrundsroll. Tanken är alltså att Kameo ska ha en bakgrundsroll och lämna huvudrollen till investerare, fastighetsutvecklare och företagare. 

Logotypen är baserad på en gammal nordisk symbol som kallas triquetra och som består av tre sammankopplade delar vilket är tänkt att representera investerare, fastighetsutvecklare och företagare.  

Samarbetspartners

  • BankID
  • UC
  • Bisnode
  • Nordea
  • DNB
  • Setterwalls
  • Delphi
  • Trapets
  • FCG logo
  • Nordic Trustee