Kameos största delägare: ABG Sundal Collier och Ilija Batljan Invest

Ilija Batljan | ABGSC | Kameo

Vilka är egentligen Kameos två största delägare? I denna artikel berättar vi mer om bolagen ABG Sundal Collier och Ilija Batljan Invest. Vi förklarar även vad det innebär för Kameo att ha dessa finansjättar i ryggen. 

  • Dela:

Av Kameo


Våren 2019 klev den nordiska investmentbanken ABG Sundal Collier in och blev Kameos största delägare. En kickstart som inte bara bidrog till mer kapital för Kameo, utan även en långsiktig strategisk partner. Drygt två år senare hoppade även Ilija Batljan Invest ombord – ytterligare en långsiktig partner, redo att demokratisera finansmarknaden och ge fler småsparare möjlighet att få investera i fastighetsprojekt till en bra avkastning.


Ilija Batljan & ABG Sundal Collier

På bilden: Sebastian Harung, vd Kameo, Jonas Ström, vd ABGSC & Ilija Batljan


Med två av Nordens största finansjättar i ryggen, har Kameo nu lyckats bli Skandinaviens största investeringsplattform för fastighetslån. Låt oss förklara vilka våra två största delägare är och vad deras involverande i Kameo egentligen betyder. 


ABG Sundal Collier

ABG Sundal Collier är en av Nordens största investmentbanker med mer än 30 års erfarenhet på finansmarknaden, och har idag en ledande position bland etablerade rådgivare inom Corporate Finance i Norden. ABGSC tillhandahåller distribution av nordiska värdepapper till lokala och internationella investerare. Våren 2019 blev investmentbanken Kameos största delägare med ambitionen att göra Kameo till en av de största spelarna på marknaden. Kameo och ABGSC har sedan start haft ett väldigt tätt samarbete där investmentbanken även agerar strategisk partner och där flera av Kameos styrelsemedlemmar kommer från ABGSC.


Ilija Batljan Invest AB

Ilija Batljan är mest känd för att vara vd och grundare av bolaget SBB - ett av landets största fastighetsbolag med ambitionen att skapa Europas bästa ­bolag för småsparare. Ilija Batljan är även vd för sitt eget investeringsbolag Ilija Batljan Invest AB som under våren 2021 blev en av Kameos största delägare, med målet att ge småsparare fler investeringsmöjligheter på fastighetsmarknaden. Med visionen om ett långt samarbete som gynnar småsparares investeringsportföljer kliver även hans fru Sanja Batljan och dotter Mia Batljan ombord i Kameos styrelse. Med deras starka kompetens från fastighetsbranschen och bolagets visionära ägare ska Kameo nu demokratisera finans- och fastighetsbranschen, som inte bara är till för några få – utan för alla!Öppna ett kostnadsfritt konto här