Meet the team – Brill Ivarson, Kreditanalytiker

IMG_4490

Brill Ivarson arbetar som kreditanalytiker på Kameo. Här delar han med sig av vad det innebär att arbeta som kreditanalytiker och varför Kameo är ett givet komplement i sparportföljen. Han berättar även om sin dolda talang – som mer än sällan lättar upp stämningen på kontoret. 

  • Dela:

Av Linda Borgudd, Marknadskoordinator Kameo Sverige  I  Publicerat 2019-08-01Berätta kort om dig själv och din bakgrund!  
- Jag är född och uppvuxen i Stockholm och utbildade mig på Handelshögskolan i Stockholm efter gymnasiet. Under utbildningen träffade jag även min flickvän – Jag kan därför ta med mig både kunskap och kärlek från min studietid.


Hur uppkom ditt intresse för fastigheter?
- Intresset sträcker sig redan från tidiga tonåren. Jag har alltid tyckt det har varit spännande att följa utvecklingen på bostadsmarknaden via bland annat bostadssajter och affärstidningar. När jag för ett par år sedan investerade i min första bostadsrätt ökade intresset ännu mer.


Vad innebär din roll som Kreditanalytiker på Kameo? 
- Som kreditanalytiker är min främsta arbetsuppgift att analysera det material vi får in från potentiella låntagare och ”lägga puzzlet”, alltså bilda en uppfattning om lånets omfattning och utifrån det skapa det mest optimala låneupplägget. Det mest centrala i min roll är att bedöma risken och på vilka sätt det skulle kunna gå fel i ett projekt. De flesta vet vad risk innebär, men det finns inte riktigt någon allmänt vedertagen definition av detta begrepp. Själv skulle jag definiera det som sannolikheten att en händelse inträffar, som i sin tur leder till negativa konsekvenser.

Min roll innefattar även kundkontakt. Jag är den person som du, som potentiellt låntagande bolag, kommer i kontakt med först och håller en löpande dialog med under hela processen. Jag älskar kontakten jag har med mina företagskunder och tycker att det är viktigt att det är ömsesidigt. Tillsammans bygger vi en långsiktig relation, vilket för mig är ovärderligt.


Varför skulle du säga att Kameo är ett bra komplement i sparportföljen?

Historiskt har man fått ränta på det kapital man har haft insatt på ett vanligt bankkonto och under en del perioder har denna varit mycket hög. Idag ser det annorlunda ut. Som privatperson har man oftast en nollränta på sitt bankkonto. Med en pressad ränta av Riksbanken såväl som Europeiska Centralbanken ger räntefonder inte heller den avkastning som de historiskt givit.

Att investera genom Kameo skulle jag inte påstå är ett substitut till börsen, snarare ett utmärkt komplement. Genom att investera i fastighets- och företagslån hos Kameo får du en diversifierad portfölj med ett tillgångsslag som inte påverkas av börsens svängningar.


Berätta om en otippad talang du har!
- Jag har hört att jag är duktig på att imitera dialekter. På kontoret är det många som kommer från olika städer i Sverige, vilket gör det extra kul att imitera lite – det brukar lätta upp en grå tisdag i alla fall. Sedan har vi ju de på danska och norska kontoret, så det finns inte ont om olika språk heller direkt. Jag har faktiskt haft användning av min talang när jag agerat voice over i några projekt vi arbetat med också.