På grund av sjukdom är vår telefonsupport ej tillgänglig från 15.30 idag. Du är alltid välkommen att skicka ett mail till oss på helpdesk@kameo.se

Rekordstort intresse för investeringar via Kameo

fredrik

Stockholmsbörsen är ner över 30 procent på en månad och många sparare söker nya sparformer. Ett av alternativen som fortfarande lockar är investeringar i företagslån med säkerhet. Kameo har precis slagit rekord i antalet investerare. 

  • Dela:

Av Kameo I  Publicerat 2020-03-24


Att börsen varit skakig de senaste månaderna är ingen nyhet. På en månad är OMX30 i skrivande stund ner över 30 procent, och allt fler småsparare säljer sina innehav. Samtidigt verkar det som att många av dem söker andra alternativ än aktier och fonder. Vi ser nu att börskraschen lett till att intresset för att investera i företagslån blivit större än någonsin.
– Trots en helt unik situation på marknaden så ser vi att det finns ett stort intresse för vår produkt. Den skapar diversifiering och är dessutom en förhållandevis säker investering, säger Fredrik Källgren, VD för Kameo Sverige. Idag kan du tjäna en årlig avkastning på en dag på börsen - men du kan också snabbt förlora en hel årlig vinst på en dag, eller mycket mer. Då kan det också vara bra att ha stabila sparprodukter i portföljen som är mer kopplade till den reala ekonomin och inte så mycket till de volatila finansmarknaderna.


– Vi har alltid en underliggande säkerhet i våra lån. Eftersom många av våra lån är fastighetslån har vi oftast en underliggande säkerhet i form av pant i fastighet och vetskapen om att det finns det en fysisk tillgång i botten känns tryggt för många investerare när det är skakigt på börsen, säger Fredrik Källgren.


Hjälpa företagare
Kameos plattform för samman företag med investerare, som tillsammans går ihop för att finansiera lånen. Företagen kan använda pengarna för att komma igång med sina projekt, samtidigt som investerarna får månatliga ränteutbetalningar till sina konton. Kameo har sedan starten 2016 genererat en genomsnittlig årsavkastning på 9,4 procent och genom att alla lån har månadsvisa ränteutbetalningar generar tillgångarna ett stabilt kassaflöde för investerarna.
–Vi är ett bra alternativ för investerare som vill ha ett mer diversifierat sparande. Dessutom uppskattar många att man hjälper företagare samtidigt som man får ränta på sina investerade pengar.


Allt fler får också upp ögonen för vår tjänst. Vi har under de senaste veckornas turbulens sett en ökad trafik till hemsidan, ett av de senaste lånen fulltecknades på bara tre timmar och för ett annat lån slog vi vårt rekord i antalet unika investerare som valde att investera i ett lån, säger Fredrik Källgren.


Rekommenderar riskspridning
Sedan Kameo lanserades 2016 har investerare lånat ut cirka 700 miljoner kronor hittills. Vi har ännu inga konstaterade kreditförluster och alla lån har någon underliggande säkerhet, oftast pant i fastighet. Detta gör dessa företagslån till en förhållandevis stabil produkt att investera i.
– Självklart innefattar alla investeringar en risk, och om vi står inför en djup och långvarig kris kommer förstås hela ekonomin att påverkas. Vi rekommenderar alla investerare att sprida sina investeringar i minst tio olika lån för att sprida riskerna. Hos Kameo kan du som investerare investera från 500 kronor och uppåt, vilket skapar en möjlighet för de flesta att skapa en diversifierad låneportfölj, säger Fredrik Källgren.


Är du intresserad av att investera i företags- och fastighetslån?

Öppna ett kostnadsfritt konto