Vår telefonväxel är stängd från kl15 den 22a december tills kl09 den 2a januari. Vid frågor är ni välkommen att kontakta oss på helpdesk@kameo.se. Önskar er en God Jul och Gott Nytt År!

Vår telefonsupport är stängd under dagen idag på grund av begränsad bemanning, men öppnar återigen imorgon. För frågor är du välkommen att kontakta helpdesk@kameo.se.

Vad är ett tomt-/markförvärv?

Kameo markförvärv

Vi förklarar vad ett tomt-/markförvärv är, vad det innebär att investera i ett sådant typ av lån och hur det kan hjälpa dig som fastighetsutvecklare.

  • Dela:

Vad är ett tomt-/markförvärv?

Ett tomt-/markförvärv är ett av de lån du som fastighetsutvecklare kan få via oss på Kameo. Många av lånen på Kameos plattform är bygglån, vilket innebär att en fastighetsutvecklare köpt en tomt eller egendom och behöver finansiering för att bygga hus, lägenheter eller andra byggnader. När Kameos tusentals investerare går in i ett projekt i ett tidigt skede och finansierar en tomt eller befintlig fastighet kallar vi det för tomt- eller markförvärv.
 
Ett tomt-/markförvärv kan ta längre tid att återbetalas då projekten finansierats under projektets planeringsfas innan själva byggandet startat. I och med det kan risken vara högre, vilket i sin tur ofta för med sig en högre ränta jämfört med exempelvis byggnadskreditiv. På vår plattform publicerar vi flera olika typer av lån, och för dig som är intresserad av att investera gäller det att hitta den lånetyp och risknivå som passar just dig.